Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēli 16.janvārī, visticamāk, aizvadīs Liepājā, bet iespēja ar Sanktpēterburgas SKA tikties atklātā laukumā "Skonto" stadionā ir ļoti neliela organizatorisko risku un prāvo izmaksu dēļ.

"Arēnā Rīga" spēli nevarēs aizvadīt, jo ierastajā "Dinamo" mājvietā notiks Raimonda Paula 75 gadu jubilejai veltītais koncerts. Taču alternatīvu iespēju nav daudz, un par reālāko variantu varētu kļūt spēles aizvadīšana Liepājā, pirmdien pastāstīja Rīgas "Dinamo" preses dienesta vadītājs Jānis Stepītis.

"Skonto" stadions kā iespējamā spēles sarīkošanas vieta nav pilnībā noraidīta, taču jāņem vērā, ka visi nepieciešamie priekšdarbi izmaksātu ļoti dārgi, turklāt vietu stadionā ir mazāk nekā "Arēnā Rīga", paskaidroja Stepītis. Papildu risks ir arī neprognozējamie laikapstākļi, jo jārēķinās gan ar šķīdoni, gan bargu salu.

Stepītis nosauca par neiespējamu spēli aizvadīt ārpus Latvijas, jo visām arēnām jābūt KHL akceptētām, un tas nozīmētu nepieciešamību vest pārbaudītāju komisiju uz spēles vietu. Savukārt Liepājas halle ar dažām atrunām ir KHL apstiprināta.

No tālākiem pārbraucieniem Rīgas "Dinamo" atturēties mudina blīvais spēļu grafiks - iepriekšējā cīņa pret Čerepovecas "Severstaļ" komandai "Arēnā Rīga" jāaizvada 14.janvārī, bet 18. janvārī jāuzņem jau nākamie pretinieki Maskavas CSKA.

Visi izskatāmie varianti ir saistīti ar 16.janvāra spēles aizvadīšanu Latvijā. Stepītis prognozēja, ka galīgo lēmumu par spēles norises vietu varētu pieņemt līdz novembra beigām.

Stepītis atgādināja, ka "Skonto" stadions arī iepriekš bija tikai viena no vairākām alternatīvām vietām 16.janvāra spēles sarīkošanai, taču pēc mediju ieinteresētības līdzjutēji to priekšlaicīgi sāka uzskatīt par visticamāko iespēju.

Līdz šim tikai četras Rīgas '' Dinamo'' mājas spēles ir notikušas citās Latvijas ledus arēnās - 2008. gada oktobrī ''Inbox.lv'' hallē Piņķos pret Minskas ''Dinamo'' un Ņižņekamskas ''Ņeftehimik'', kā arī divas cīņas Liepājā - 2009. gada oktobrī pret Čerepovecas ''Severstaļ'' un decembrī pret ''Ņeftehimik''. Vēl divas spēles pret Kazaņas ''Ak Bars'' un Toljati ''Lada'' 2008. gada oktobrī risinājās Somijas pilsētā Espo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!