Foto: DELFI

Rīgas "Dinamo" 2017. gadu iesākuši ar uzvaru, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā "Arēnā Rīga" pārliecinoši ar 5:2 (3:0, 2:0, 0:2) uzvarot Čerepovecas "Severstaļ".

Spēle iesākās ar ātri gūtiem vārtiem - jau trešajā minūtē Roberts Lipsbergs pārspēja Jakubu Kovaržu. Tad sekoja noraidījums viesiem un ar 45 sekundēm pietika, lai rīdzinieki realizētu skaitlisko vairākumu, - Krišjānis Rēdlihs divkāršoja "Dinamo" pārsvaru - 2:0.

Pilnībā pārņemot spēles iniciatīvu savās rokās, rīdzinieki pirmo periodu noslēdza ar 3:0 savā labā - vēl vienu skaitlisko vairākumu realizēja Gunārs Skvorcovs. Pēc trešajiem zaudētajiem vārtiem Kovaržu nomainīja "Severstaļ" otrais vārtsargs Romāns Smirjagins.

$duelID=549;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Arī otrajā periodā noteikumus laukumā diktēja "Dinamo", gūstot vēl divus vārtus, un abus - vairākumā. Oskars Cibuļskis panāca 4:0, bet piektos vārtus guva sezonas debitants Uvis Balinskis, kuram šie bija pirmie vārti KHL - 5:0.

Trešais periods arī iesākās ar noraidījumu pretinieku komandā, taču rīdzinieki bija nedaudz "palaidušies" un tā vietā, lai gūtu vārtus, paši nopelnīja noraidījumus, ļaujot pretiniekiem nodzēst nulli uz rezultātu tablo. Pirmos vārtus "Severstaļ" labā guva komandas līderis Dmitrijs Kagarļickis, realizējot "lielo" skaitlisko vairākumu. Otros vārtus viesi guva, abām komandām spēlējot pilnā sastāvā, - Jāni Kalniņu pārspēja Maksims Truņovs - 5:2, kamēr mājinieki šai periodā palika "sausā".

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!