Foto: F64

Zaudējumu šīs sezonas pirmajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien piedzīvoja Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", kas izbraukumā Čehijā ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) piekāpās Prāgas "Lev" komandai.

Rīgas "Dinamo" komandas labā vienīgos vārtus guva Mārtiņš Karsums, kamēr uzvarētājiem ar vārtu guvumiem izcēlās Ļubošs Bartečko un Tomašs Surovijs.

Pirms spēles

Uz Prāgu komanda atlidoja 5. septembrī un uzreiz no lidostas devās uz "Tipsport Arena", lai aizvadītu treniņu un iemēģinātu ledu. Arī ceturtdien no rīta komanda aizvadīja treniņu, un uz ledus izgāja visi 25 izbraukumā līdz paņemtie hokejisti. Šīs dienas mačam treneri pieteiks 6 aizsargus un 13 uzbrucējus, un no līdz paņemtajiem malā paliks aizsargi Oskars Cibuļskis un Mārtiņš Porejs, kā arī uzbrucēji Miks Lipsbergs un Raitis Ivanāns, kurš jau praktiski ir atlabis pēc pārbaudes spēlēs gūtā rokas savainojuma. "Dinamo" vārtus šīsdienas spēlē sargāja Māris Jučers.

Pirmais periods

Mača sākumā aktīvāki bija "Lev" hokejisti, un jau no pirmajām minūtēm spēlē nācās iesaistīties "Dinamo" vārtsargam Mārim Jučeram. Turpinājumā rīdzinieki pāris reizes izveidoja kaut ko līdzīgu uzbrukumam, un kādā no epizodēm ripa nonāca pie Gunta Galviņa, kurš varēja vienatnē iziet pret "Lev" vārtiem, tomēr viņš ripu pazaudēja. Viesi turpināja biežāk veidot momentus pie pretinieku vārtiem, bet sestajā minūtē Gints Meija izlauzās uz vārtiem, bet viņu kavēja. Tika nozīmēts soda metiens, tomēr Džeriņam neizdevās pārspēt pretinieku vārtsargu.

Spēles tālākajā gaitā Prāgas hokejisti pārņēma spēles iniciatīvu, un Jučeram divas reizes nācās glābt savu komandu. Savukārt desmitajā minūtē Aleksandrs Ņiživijs devās uz noraidīto soliņa, jo laukumā bija par daudz spēlētāju, taču "Dinamo" spēlētāji veiksmīgi aizstāvējās. "Lev" spēlētāji pēc vairākuma uz ilgāku brīdi iespieda rīdziniekus savā aizsardzības zonā, tomēr 17.minūtē vārtus guva "Dinamo". Teicami pie apmales pacīnījās Miks Indrašis, viņš izgāja pie vārtiem un atspēlēja Karsumam, kurš uzreiz izdarīja precīzu metienu vārtos – 1:0. Pēdējā minūtē Rīgas komandas spēlētāji kļūdījās pie saviem vārtiem, bet "Lev" uzbrucējs Jirži Novotnijs trāpīja pa vārtu stabiņu.

Otrais periods

Otro 20 minūšu sākumā vairāk uzbruka Prāgas komanda, bet Rīgas "Dinamo" aizsardzība bīstamus momentus izveidot neļāva. Kādā uzbrukumā metienu izdarīja Galviņš, bet komandas biedram ripas lidojuma virzienu mainīt neizdevās un "Lev" vārtsargs ripu tvēra. 27.minūtē pēc asumiem vārtu priekšā abu komandu hokejisti saņēma abpusēju četru minūšu noraidījumu, bet minūti vēlāk tuvu vārtu guvumam bija Robs Šremps, kurš iegāja uzbrukuma zonā un centās apspēlēt pretinieku vārtsargu, kurš ar grūtībām tomēr ripu atvairīja.

Šremps pēc piespēles izdarīja vēl vienu metienu, iesākot Rīgas komandas uzbrukumu sēriju, tomēr rezultāts nemainījās. Tikmēr otrā laukuma galā savu izdevību izmantoja mājinieki, kad Jakubs Klepišs no asa leņķa izdarīja negaidītu metienu, kuru Jučers atsita tieši vārtu priekšā. To ieguva Ļubošs Bartečko un ieraidīja vārtu tīklā. Trešdaļas izskaņā lieliska iespēja bija rīdziniekiem - Ņiživijs piespēlēja Žirū, kurš vienatnē izgāja pie "Lev" vārtiem, bet gūt savus pirmos vārtus "Dinamo" rindās viņam neizdevās. Pirmais periods noslēdzās ar rezultātu 1:1

Trešais periods

Pēdējais periods iesākās ar aktīvu hokeju, taču bīstamu momentu ilgāku laiku nebija. Vienības daudz cīnījās pie apmalēm, kamēr uzbrukumos metieni neizdevās. Neliels pārsvars piederēja mājiniekiem, kuriem izdevās izveidot ātru un bīstamu uzbrukumu, taču Jučers bija savā vietā. 50.minūtē arī trīs "Dinamo" spēlētāji izgāja pret vienu aizsargu, bet Indraša piespēli pārtvēra pretinieks.

Savukārt 51.minūtē "Lev" pēc Surovija metiena izvirzījās vadībā. Viņš iegāja zonā un ar delnas metienu pārspēja Jučeru. Nākamajās minūtēs viesiem uzbrukumā nekas īsti neizdevās, bet četras minūtes pirms spēles beigām Ņiživijs devās uz noraidīto soliņu. Prāgas hokejisti spēja izspēlēt bīstamu uzbrukumu, trāpot pa vārtu stabiņu. Rīdziniekiem mača izskaņā tā arī nebija iespējas izlīdzināt rezultātu, un Latvijas komanda piedzīvoja zaudējumu.

Arī nākamās divas spēles Rīgas "Dinamo" aizvadīs izbraukumā. Pēc mača Prāgā Rīgas "Dinamo" spēlēs ar Bratislavas "Slovan" (8.septembrī) un Maskavas CSKA (10.septembrī), kuras rindas šosezon pārstāv Jānis Sprukts. 13.septembrī pirmais mačs paredzēts "Arēnā Rīga" pret Novosbirskas "Sibirj", kura sastāvā redzēsim Artūru Kuldu. 15. un 17. septembrī savā laukumā tiks aizvadītas vēl divas spēles attiecīgi pret Novokuzņeckas "Metallurg" un Habarovskas "Amur"

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei ar "Lev":
Vārtsargi: #37 Māris Jučers (#32 Mikael Tellqvist);

Aizsargi: #13 Guntis Galviņš (C) - #9 Krišjānis Rēdlihs, #72 Mathieu Carle - #14 Jēkabs Rēdlihs, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (A) - #74 Jamie Johnson - #70 Miks Indrašis, #17 Aleksandrs Ņiživijs (A) - #19 Rob Schremp - #12 Alexander Giroux, #71 Roberts Bukarts - #25 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #98 Elvijs Biezais - #96 Māris Bičevskis - #73 Gunārs Skvorcovs, #66 Ainārs Podziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!