Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlē atšķirīgu hokeju, salīdzinot ar citām Eiropas līgām, tāpēc vajadzīgs laiks, lai pierastu pie šī spēles stila, pēc pirmā mača Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņā sacīja Rīgas "Dinamo" spēlētājs Milans Jurčina, kurš komandā ir uz pārbaudes laiku.

Atgādinām, ka Rīgas "Dinamo" Latvijas Dzelzceļa kausa ievadā ar 1:2 piekāpās Minskas "Dinamo".

"Šī komandai bija pirmā spēle turnīrā, bet man - pirmā sezonā. Vēl ar visu jāaprod, kā arī jāsaprot, kādu hokeju spēlē Kontinentālajā hokeja līgā. Lai saprastu, kā spēlēt, tomēr ir vajadzīgas pāris spēles. Par maču runājot, mums bija vairākas iespējas gūt vārtus, spēlējām arī pieci pret trim. Ar vieniem gūtiem vārtiem spēli uzvarēt nevar, savas iespējas ir jāprot izmantot," "Dinamo" mājaslapā citēts Jurčina.

Pēc aizsarga domām KHL spēlē sarežģītāku hokeju nekā Somijā: "KHL hokejs izskatās ļoti interesanti. Jā, ir vēl vajadzīgas pāris spēles, lai pats kārtīgi saprastu. Iepriekšējo sezonu pavadīju Somijā, kur hokejs ir, ja tā var teikt, vienkāršāks, šeit ir lielāka kustība."

Jurčinam Slovākijas izlasē komandas biedrs ir Marcels Hosa, taču pirms došanās uz Rīgu viņš nav paspējis paprasīt padomu savam tautietim.

"Pirms ierados Rīgā, pat nepaspēju Marselam piezvanīt. Viss notika ļoti ātri, par piedāvājumu no Rīgas uzzināju trešdien ap sešiem un divdesmit četras stundas vēlāk jau biju lidmašīnā uz Latviju. Pirmā reize, kad ieraudzīju Marselu, bija piektdienas rīta treniņā."

Jurčina Rīgā piedalījās 2006. gada pasaules hokeja čempionātā. "Rīgā biju 2006. gada pasaules čempionātā. Viss izskatās tieši tāpat. Ēkas un Arēna tā pati. Jāsaka godīgi, ir patīkami šeit atgriezties. Vakar izgāju nelielā pastaigā pa pilsētu, apskatīju Vecrīgu. Tiešām skaista pilsēta."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!