Foto: F64

Rīgas "Dinamo" kapteinis Lauris Dārziņš pirms jaunās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) atzīst, ka komanda līdz ar jaunā trenera ienākšanu ir kļuvusi citāda, ka viņam ir lieliski maiņas biedri un uz gaidāmo sezonu komanda skatās no cīņasspara pozīcijām.

Brīdī starp "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņas spēlēm "Dinamo" kapteinis piekrita nelielai sarunai ar portālu "Delfi".

Ko jūs un komanda sagaidāt no jaunās sezonas?
Nav tā, ka mēs kaut ko sēžam un gaidām, tas ir neveiksmju cēlonis, vismaz hokejā. Esam labi sagatavojušies, daudz darba ieguldīts, ir jāiet un jācīnās! Nav jāgaida veiksmīga vai neveiksmīga sezona, uzvaras vai zaudējumus, ir jāiet un jādara. Cerams, ka gala iznākums būs pozitīvs.

Kā gatavošanos sezonai ietekmēja agrais treniņnometnes sākums - divas nedēļas ātrāk kā parasti?
Jā, sākām agrāk, bet bija laiks atvaļinājumam, visi bija atpūtušies un sagatavojušies nometnes sākumam. Nometne bija intensīva, bet pietika laika sagatavoties sezonai, bija daudz pārbaudes spēļu, tā kā tās divas nedēļas neko nemaina.

Jūs varat salīdzināt - kā mainījusies komanda pēc jaunā trenera Kari Heikilas pievienošanās?
Komanda ir citādāka. Katram trenerim ir savs rokraksts, kādu viņš grib redzēt komandu, taču nebūs tā, ka mēs būsim tikai tādi un ne citādi. Būs atkarīgs, kāds ir pretinieks, kāds ir spēles uzdevums, kādreiz būsim aktīvāki, citā spēlē pasīvāki. Treneri nav "ieciklējušies" uz vienu stilu kā Rīgas "Dinamo" jāspēlē. Būsim elastīgi un atradīsim pareizos spēles modeļus uz katru maču.

Cik ir bijusi ar Heikilu darīšana, var just, ka viņš mīl šo spēli un darbā ieliek visu sirdi, tāpat kā pārējie mūsu treneri. Viņi visi pārdzīvo par mums, par komandu, un tas ir viss, ko var vēlēties. Grūtākos brīžos prieks izdzirdēt uzmundrinājumus, un ir sajūta, ka atrodamies visi vienā laivā nevis treneru korpuss sēž uz augstāka krēsla un tikai dod norādījumus.

Jums šogad ir jauni maiņas biedri - kā izdevies saspēlēties?
Daudz kas sanāk, ir daudz, ko vēl var uzlabot, bet es domāju, ka mēs kā maiņa pēc neveiksmīgajām epizodēm izdarīsim secinājumus un veiksmīgo epizožu būs vairāk.
Villijam (Villem Leino - aut.) ir lieliskas rokas, viņš labi tur ripu un spēj standarta situācijās nospēlēt negaidīti un pārsteigt pretinieku. Mums ar Timiju (Timu Sestito - aut.) tikai jābūt gataviem, ka Ville piespēles var dot neskatoties. 

Tims kļūs arvien labāks un labāks. Viņš jau tagad rāda labu sniegumu un dara pareizās lietas, iet uz vārtu priekšu, iestājas par komandu, bet tajā pašā laikā var ļoti skaisti un tehniski nospēlēt. Tims ir tuvu tam, ko sauc par "complete package" - pilns komplekts. Maiņas biedri man ir labi, tagad tikai jānoslīpē "ķīmija".

Spriežot pēc pēdējās spēles, kurā Sestito "atriebās" jūsu pāridarītājam, jums ir personiskais miesassargs?
Jā, Timijs ir malacis (smejas). Protams, centīsimies panākt, lai mūsu komandā visi ir "viens par visiem un visi par vienu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!