Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" trešdien, 14. oktobrī, regulārā čempionāta mačā tiekas ar Jaroslavļas "Lokomotiv", kuru šajā turnīrā pēdējo reizi uzvarēt izdevās pirms nepilniem diviem gadiem.

Rīgas "Dinamo" savu pirmo no trim mājas spēlēm trešdien "Arēnā Rīga" aizvadīs plkst.18. Portāls "Delfi" piedāvās mača teksta tiešraidi.

"Dinamo" aizvadītās četras spēles aizvadīja izbraukumā un tikai vienā no tām izcīnīja punktus. Izbraukuma pirmajās trīs spēlēs piedzīvoti zaudējumi pret Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz" (1:6), pret otru Rietumu konferences vājāko klubu "Soči" (2:4), bet Helsinku "Jokerit" nācās kapitulēt ar 1:4. Pēdējā mačā pret Minskas "Dinamo" zaudējums piedzīvots "bullīšos" - 3:4.

Iepriekš rīdziniekiem spēles nācās aizvadīt bez 11 pamatsastāva spēlētājiem, kuru vidū bija arī četri leģionāri, kā arī vietējie spēlētāji Gints Meija, Miķelis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, kā arī Kristaps Zīle.

KHL mājaslapā publicētā informācija liecina, ka trešdienas duelī laukumā noteikti nedosies kanādieši Džeisī Lipons un Endrū O'Braiens, krievs Deniss Paršins, kā arī pieci latvieši - Zīle, Patriks Zabusovs, Miķelis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks un Daniels Bērziņš.

Ja rīdzinieki uzkāpuši uz četru zaudēto spēļu takas, tad "Lokomotiv" komanda soļo pavisam pretējā virzienā. Jaroslavļas komanda pēdējos četros dueļos ar 5:0 uzvarēja "Vitjaz", papildlaikā ar 2:1 un 3:2 attiecīgi Maskavas "Spartak" un Maskavas "Dinamo", bet pēdējā duelī ar 4:2 uzvarēta Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit".

"Lokomotiv" komandai septembrī pēc vairākiem Covid-19 saslimšanas gadījumiem nācās pavadīt laiku karantīnā, bet šobrīd kluba rīcībā ir teju vai visi hokejisti.

Abas komandas KHL čempionātā savā starpā tikušās 29 reizes, no kurām tikai desmit reizēs uzvaru izcīnījusi "Dinamo". Pagājušajā sezonā klubi tikās divas reizes, abās pārākiem esot "Lokomotiv" hokejistiem.

KHL čempionātā "Dinamo" trešdienas pretiniekus pēdējo reizi uzvarēja 2018.gada 1.novembrī. Toreiz rīdzinieki mājās bija pārāki ar 3:2. Zīmīgi, ka šajā spēlē vārtus guva tieši Rēdlihs un Meija.

Pēc spēles ar "Lokomotiv" Rīgas klubs tiksies ar "Vitjaz" un Magņitagorskas "Metallurg", bet pēc tam atkal sagaida sešu izbraukumu spēļu sērija.

"Dinamo" ar sešiem punktiem 12 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 11 Rietumu konferences komandām, visā līgā apsteidzot tikai Pekinas "Kuņluņ Red Star", kamēr Minskas vienība ar 21 punktu 14 dueļos ir trešā.

Iepriekš jau ziņots, ka ar Covid-19 "Dinamo" tika inficējušies deviņi hokejisti un divi personāla darbinieki.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!