Foto: DELFI

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jauno spēlētāju draftā svētdien izvēlējās trīs ārzemju spēlētājus, kā arī ASV un Latvijā spēlējošus latviešus.

Otrajā kārtā ar kopējo astoto numuru rīdzinieki draftēja 17 gadus veco uzbrucēju no Somijas Patriku Laini, kurš spēlē vietējā čempionātā un pārstāv Tamperes vienību "Tappara", bet ar 11.numuru tika izvēlēts Zviedrijas U-18 izlases uzbrucēju Līnusu Lindstremu. Laines vienaudzis piedalās Zviedrijas čempionātā un spēlē turnīra vicečempionu "Skelleftea" rindās.

Laine Somijas U-18 izlases sastāvā 11 spēlēs guvis desmit vārtus.

Hokejistu piesaistīšana draftā nozīmē, ka tuvākajos gados viņi nevarēs spēlēt nevienā citā KHL komandā.

Turpinājumā trešajā kārtā ar kopējo astoto numuru Rīgas "Dinamo" pieteica tiesības uz 17 gadus veco Somijas U-18 izlases aizsargu Markusu Niemelainenu, kurš pārstāv vietējo Hāmēnlinnas HPK komandu.

Piektajā raundā Rīgas vienība draftā izvēlējās divus latviešu spēlētājus - ar astoto numuru ASV komandas "Shattuck St.Mary's" rindās spēlējošo Robertu Bļugeru un ar 26.numuru Latvijas U-18 izlases vārtsargu Gustavu Dāvi Grigalu no vietējās komandas "Rīga".

Tiesa, skaidrības par Rīgas "Dinamo" kluba nākotni KHL vēl nav. Taču vienības vadība solījusi, ka tā tiks ieviesta līdz mēneša beigām, sīkāk situāciju nekomentējot.

Pēc izlozes pirmajiem bija jāizvēlas Habarovskas "Amur" pārstāvjiem, taču viņi šo iespēju nodeva "Soču" komandai. Tādējādi ar pirmo numuru KHL draftā "Soči" izvēlējās Artjomu Maļcevu no Sanktpēterburgas vienības "Serebrjanije ļvi".

Drafta ceremonija tiek izmantota, lai klubi nostiprinātu tiesības uz gados jaunajiem hokejistiem, kuriem nokļūšana kāda kluba redzeslokā gan negarantē spēlēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!