Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ceturtdien jauno spēlētāju drafta pirmajā kārtā izvēlējās divus kanādiešu talantus.

Rīgas "Dinamo" pirmajā kārtā varēja izdarīt divas spēlētāju izvēlas. Ar 25.numuru "Dinamo" draftēja uzbrucēju Trevisu Konekniju, kuram ir 17 gadi. Viņš ar Kanādas U-18 izlasi šogad izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionātā

Savukārt ar 26.numuru rīdzinieki izvēlējās aizsargu Žeremijs Ruā, kuram drīzumā apritēs 17 gadi. Viņš spēlē Kvebekas junioru hokeja līgā.

Turpinājumā otrajā kārtā ar kopējo 78.numuru Rīgas "Dinamo" pieteica tiesības uz 17 gadus veco Slovākijas U-18 izlases spēlētāju Andreju Hatalu, bet trešajā kārtā tika izvēlēts čehs Romāns Dimačeks.

Pēc tam ceturtajā kārtā rīdzinieki aizrunāja tiesības uz 16 gadus veco aizsargu Kristiānu Rubīnu, kurš Zviedrijā spēlē "Vasteras" komandas sistēmā, un 17 gadus veco uzbrucēju Rihardu Puidi, kurš sevi pilnveido Šveices vienības Cīrihes ZSC sistēmā, bet noslēdzošajā, piektajā, kārtā ieguva tiesības uz Gvido Jansonu, kurš šo sezonu aizvadīja Savienoto Valstu hokeja premjerlīgā (USPHL).

Pirms drafta KHL vadība paziņoja, ka Rīgas "Dinamo" kopā ar vēl četrām vienībām izvēles procedūrā nevarēs aizsargāt savas sistēmas jaunos spēlētājus, tomēr citas komandas nevienu latviešu spēlētāju šoreiz neizvēlējās.

Tikmēr ar pirmo numuru KHL draftā Novokuzņeckas "Metallurg" komanda izvēlējās savas skolas audzēkni Kirilu Kaprizovu.

Drafta ceremonija tiek izmantota, lai klubi nostiprinātu tiesības uz gados jaunajiem hokejistiem, kuriem nokļūšana kāda kluba redzeslokā gan negarantē spēlēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!