Foto: F64

Kontinentālā hokeja līga (KHL) ir publiskojusi klubu reitingu par pēdējiem trim gadiem, un Rīgas "Dinamo" tajā ieņem 16. vietu.

KHL klubu reitings tiks noteikts reizi gadā, ņemot vērā pēdējo triju gadu rādītājus. Reitinga punktus veido kluba sportiskie panākumi (30%), izdevumi spēlētāju algām (20%), TV pieprasījums (15%), valsts līdzfinansējums (10%), arēnas aizpildījums (10%), kavētas algu izmaksas spēlētājiem (5%), arēnas ietilpība (5%) un vietējā tirgus potenciāls (5%).

Reitinga līdervienība ir pašreizējie Gagarina kausa īpašnieki Sanktpēterburgas SKA, otrajā vietā ir Helsinku "Jokerit", kas ir arī augstākajā pozīcijā no ārzemju klubiem, trešajā - Maskavas CSKA.

Otrs labākais no ārzemju klubiem KHL reitingā ir Minskas "Dinamo", kas ieņem 10. vietu, Rīgas "Dinamo" ar 16. vietu ir trešie, Bratislavas "Slovan" ir 19. pozīcijā, Zagrebas "Medveščak", kas jau izstājušies no līgas, ir 22. vietā, Pekinas "Kuņluņ Red Star" - 25. vietā.

No Latvijas hokejistu un treneru pārstāvētajiem klubiem KHL reitingā visaugstāk ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda - 7. vietā. Pētera Skudras trenētais un Latvijas hokeja izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvētais Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ir 13. vietā, aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētais Vladivostokas "Admiral" - 20. vietā, bet Arta Ābola trenētā un aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada" - priekšpēdējā, 28. vietā.

Pēdējo vietu KHL reitingā ieņem Novokuzņeckas "Metallurg" klubs, kas jau izslēgts no līgas.

KHL klubu reitings:

Avots: KHL

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!