Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa izcīņas turnīra ceturtdaļfināla trešajā spēlē šodien izbraukumā tiekas ar Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass", ko pārstāv latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, bet par vārtsargu treneri tajā strādā Sergejs Naumovs.

Mačs Doņeckā sāksies plkst.17 pēc Latvijas laika.

Abu komandu pirmajā mačā otrdien rīdzinieki savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar 2:3, bet dienu vēlāk uzvarēja ar 4:3. Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Pēc šiem mačiem "Donbass" komandā notikušas vairākas būtiskas izmaiņas. Ceturtdien komandas galvenā trenera posteni salīdzinoši negaidīti atstāja bijušais Rīgas komandas vadītājs Jūliuss Šuplers no Slovākijas. Tikmēr par jauna līguma parakstīšanu ar bijušo rīdzinieku vārtsargu Krisu Holtu Ukrainas kluba vadība paziņoja piektdienas vakarā.

Šī sērija risināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, bet sērijā nebūs vairāk par četriem mačiem (arī svētdien Doņeckā). Ja pēc četriem mačiem rezultāts būs neizšķirts 2-2, sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienu sērijā.

KHL regulārajā čempionātā Rīgas "Dinamo" komanda palika pēdējā, 14.vietā, tāpēc Cerību kausu tā uzsāka ar kvalifikācijas kārtu, kurā pagājušajā nedēļā pārspēja Krievijas komandu Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Abu komandu pirmajā mačā Rīgā ar 4:1 pārāki bija mājinieki, bet atbildes spēlē "Torpedo" uzvarēja ar 4:2, pārtraucot rīdzinieku šosezon pirmo trīs uzvaru sēriju. Līdz ar to kvalifikācijas kārtas uzvarētāju nācās noskaidrot pagarinājumā, kurā uzvaras vārtus "Dinamo" komandā guva kanādietis Pols Šekura.

Tikmēr "Donbass" komanda ieņēma devīto vietu KHL Rietumu konferencē un kvalifikācijas kārtā tai nebija jāpiedalās.

Regulārajā sezonā rīdzinieki ar Ukrainas klubu, kas KHL pievienojās pirms šīs sezonas, aizvadīja divas savstarpējās spēles. 3.oktobrī Doņeckā mājinieki bija pārāki ar 4:2, bet 6.janvārī "Donbass" klubs uzvarēja arī izbraukumā ar 4:1.

Kā ziņots, Cerību kausā spēlē komandas, kurām neizdevās kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!