Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" savās mājās notiekošā tradicionālā "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) kausa izcīņas trešajā mačā otrdien ar rezultātu 1:4 (1:3, 0:0, 0:1) piekāpās latviešu uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvētajai atjaunotajai KHL komandai Jaroslavļas "Lokomotiv".

Tomēr šīs spēles rezultāts neko neizšķīra un trešdien abas komandas vēlreiz tiksies turnīra finālmačā.

Vienīgos vārtus Rīgas "Dinamo" labā guva Džeimijs Džonsons, bet "Lokomotiv" rindās precīzi meta Daniils Apaļkovs, Aleksejs Kaļužnijs, Jegors Averins un Sami Lepiste.

Jau pēc divām spēlētām minūtēm "Lokomotiv" komanda tika pie noraidījuma par skaitliskā sastāva pārkāpumu, bet to ar vārtu guvumu izmantoja tieši Jaroslavļas hokejisti, kad pretuzbrukumā rezultatīvs bija Apaļkovs. Vairākumu rīdzinieki neizmantoja, bet pēc tam Jaroslavļas klubs pilnībā pārņēma iniciatīvu un ātri vien guva otros vārtus, kad piektās minūtes izskaņā rezultatīvs bija Kaļužnijs - viņš no aizvārtes trāpīja vārtsargam Mīkaelam Telkvistam un ielidināja ripu vārtos. Līdz ar to Latvijas klubs nokļuva zaudētājos ar 0:2.

Turpinājumā spēle izlīdzinājās un reālākā vārtu gūšanas iespēja radās pirmajai rīdzinieku maiņai, kad trešdaļas vidū Džonsons pretuzbrukumā labā pozīcijā piespēlēja iepriekšējo spēļu varonim Mārtiņam Karsumam, bet metienu lieliski atvairīja pretinieku vārtsargs Ņikita Ložkins. Spēle turpinājās līdzīga, bet 13.minūtē ar neatlaidību uzbrucējam Gunāram Skvorcovam izdevās panākt divas vairākuma minūtes rīdziniekiem. Šo iespēju "Dinamo" komanda izmantoja jau pēc 34 sekundēm, kad pēc Gunta Galviņa uzmetiena ripa no Džonsona nūjas ielidoja vārtos.

Drīz vien pie noraidījuma tika arī Arvīds Reķis, kuram šī bija pirmā spēle turnīrā, bet rīdzinieki sekmīgi aizsargājās un pašā mazākuma izskaņā arī ieguva lielisku iespēju panākt izlīdzinājumu, tomēr Robs Šremps netrāpīja pa ripu un neieraidīja to tukšā vārtu stūrī. Trešdaļas beigās vēlreiz "Dinamo" komandu mazākumā atstāja Juris Upītis un dažas sekundes pirms beigām pretinieki atjaunoja divu vārtu pārsvaru, kad viens vārtu priekšā palika Jegors Averins. Līdz ar to Latvijas klubs zaudēja ar 1:3.

Otro trešdaļu rīdzinieki sāka aktīvi, bet rezultāts neizmainījās ne sākumā, ne arī vēlāk trešdaļā. Trešdaļas laikā pie noraidījumiem tika "Dinamo" spēlētājs Miks Indrašis un Aleksejs Kručiņins no "Lokomotiv", bet arī to laikā ļoti bīstami momenti neradās. Kopumā trešdaļas gaitā pārsvars piederēja rīdziniekiem, bet īpaši izteikts viņu pārsvars bija pēdējās minūtēs. 24 sekundes pirms trešdaļas beigām Rīgas "Dinamo" vēlreiz ieguva iespēju spēlēt vairākumā, tomēr arī šo iespēju neizmantoja un rezultāts palika 1:3.

Izšķirošā trešdaļa atkal rīdziniekiem sākās neveiksmīgi - "Dinamo" joprojām atradās vairākumā, tomēr Latvijas klubs atkal pamanījās zaudēt vārtus, kad ar metienu no zilās līnijas Telkvistu pārspēja Sami Lepisto -1:4.

Mača turpinājumā bija ļoti labi redzams, ka abas komandas jau gaida trešdienas maču.

Pēc zaudētajiem vārtiem izteiktu pārsvaru rīdziniekiem neizdevās iegūt, tomēr trešdaļas astotajā minūtē viņi vēlreiz ieguva iespēju cīnīties vairākumā. Tā laikā Aleksandrs Ņiživijs trāpīja pa vārtu stabu, tomēr atkal nekas cits bīstams neizveidojās. Vēl pēc pāris minūtēm pie otrā noraidījuma šajā cīņā tika Indrašis, tomēr arī šī spēle nevienādos sastāvos palika bez bīstamiem momentiem - interesantākos brīžus izveidoja rīdzinieku Šremps un Aleksandrs Žirū, kuri aptuveni pusminūti spēja saspēlēties un nedeva ripu pretiniekiem. Beigās vēl pāris interesantus brīžus izveidoja Māra Bičevska saķeršanās ar Pāvelu Lukinu, bet rezultāts nemainījās un Rīgas "Dinamo" piekāpās ar 1:4.


Kā ziņots, vēl vienā mačā otrdien cits KHL klubs Mitišču "Atlant" ar 2:1 pieveica Somijas vienību Espo "Blues". Šīs komandas trešdien vēlreiz sacentīsies par trešo vietu turnīrā.

Savukārt "Lokomotiv" un Rīgas "Dinamo" plkst.19.30 "Arēnā Rīga" tiksies turnīra finālā.

Kā ziņots, LDz kausa pirmās kārtas spēlēs aizvadītajā sestdienā Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 4:3 pieveica "Blues" hokejistus, bet "Lokomotiv" ar 4:2 pārspēja "Atlant".

Savukārt otrajā kārtā svētdien Latvijas klubs ar 4:3 uzvarēja "Atlant" vienību, kamēr "Lokomotiv" ar 3:2 apspēlēja "Blues".

Rīgas "Dinamo" gatavošanās ciklu jaunajai sezonai sāka ar zaudējumu 1:2 Daugavpilī pret Minskas "Dinamo", bet turpinājums izdevies sekmīgs. Vispirms Piņķos ar 2:1 izdevās uzvarēt Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandu Aļmetjevskas "Ņeftjaņik", bet turpinājumā Ņižņijnovgorodā notikušajā turnīrā ar 3:2 pagarinājumā tika uzveikta Maskavas "Spartak", ar 5:3 Latvijas klubs pieveica pašreizējos Gagarina kausa īpašniekus Maskavas "Dinamo", ko vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, un ar 3:0 pieveica vietējo "Torpedo" komandu (Māris Jučers savos vārtos neielaida nevienu ripu). Savukārt šī turnīra finālmačā Rīgas "Dinamo" ar 2:3 piekāpās "Spartak".

"Latvijas dzelzceļa" kauss Latvijas klubam ir pēdējais pirmssezonas turnīrs. Tajā Rīgas "Dinamo" komandai traumas dēļ nevar palīdzēt uzbrucējs Raitis Ivanāns.

Jau vēstīts, ka 2009.gadā "Latvijas dzelzceļa" kausa izcīņā uzvarēja Rīgas "Dinamo", kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" komandu, bet iepriekšējos divos gados sacensībās triumfēja "Lokomotiv", kas pirmajā reizē finālmačā pieveica Latvijas klubu, bet pērn pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandu. Pusotru nedēļu pēc šī triumfa pērn "Lokomotiv" komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu.

Savukārt Rīgas "Dinamo" komanda pagājušā gada turnīrā izcīnīja trešo vietu.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" gaidāmās sezonas KHL regulāro čempionātu sāks ar ļoti grūtu izbraukumu, kurā būs jāspēlē ar Čehijas vienību Prāgas "Lev", Bratislavas "Slovan" no Slovākijas un latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA komandu.

Jaunās sezonas pirmo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs 6.septembrī Prāgā, bet pirmo spēli savā laukumā Latvijas komanda aizvadīs 13.septembrī pret Novosibirskas "Sibirj" vienību, kurā nākamajā sezonā spēlēs latviešu aizsargs Artūra Kulda.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas spēja iekļūt KHL Gagarina kausa izcīņas turnīrā, taču Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 3-4 zaudēja "Torpedo" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!