Foto: F64

Latvijas klubam Rīgas "Dinamo" līdz 30. aprīlim jāsniedz finansiālās garantijas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadībai, lai varētu piedalīties 2019./2020. gada regulārajā čempionātā, vēsta KHL.

Trešdien norisinājās KHL direktoru padomes sēde, kurā tika analizēts klubu finansiālais stāvoklis un ieskicēta čempionāta struktūra nākamajai sezonai.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" laicīgi neiesniedza visus nepieciešamos dokumentus dalībai nākamās sezonas KHL čempionātā. Savukārt trešdien KHL direktoru padome pagarināja dokumentu iesniegšanas termiņus Rīgas "Dinamo" un Bratislavas "Slovan" komandām. Tām līdz 2019. gada 30. aprīlim jāiesniedz finanšu garantijas, kā arī jāapliecina, ka klubiem nav parādu.

Pārējie 23 klubi esot iesnieguši finanšu garantijas nākamajai sezonai.

Šosezon tikai "Slovan" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo" esot problēmas ar algu laicīgu izmaksāšanu, tomēr KHL vadība uzsvēra, ka situācija ir daudz labāka nekā iepriekšējos gados. Pērn parādi bija sešām komandām, bet 2016./2017. gada sezonā – 11 komandām. Klubu kopējais parāds ir samazinājies par 25%.

Nolemts arī, ka nākamajā sezonā komandu skaits un regulārā čempionāta kalendāra struktūra nemainīsies, un komandas aizvadīs pa 62 spēlēm. Regulārais čempionāts sāksies 2019. gada 1. septembrī un ilgs līdz 2020.gada 27. februārim. Savukārt Gagarina kausa izcīņa sāksies 1. martā, bet noslēgsies ne vēlāk par 30. aprīli. KHL Visu zvaigžņu spēles nedēļas nogale risināsies 2020. gada 18. un 19. janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!