Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" trešdien mājās ar rezultātu 2:3 (0:2, 1:0, 1:1) piekāpās Novosibirskas "Sibirj" komandai.

"Dinamieši" pēc 27 aizvadītām spēlēm ar 12 punktiem saglabā pēdējo vietu Rietumu konferencē un līgā. Savukārt "Sibirj" komanda 30 mačos atzīmējusies ar 29 punktiem, pēc panākuma pakāpjoties uz septīto vietu Austrumos.

Spēles ievads aizritēja ļoti augstā tempā, ko, pateicoties diviem pretuzbrukumiem, "Sibirj" vienība pārvērta divos vārtu guvumos. Mača desmitajā minūtē precīzs bija Peka Jormaka, bet nepilnu pusotru minūti vēlāk ar vārtiem atzīmējās arī Jūso Pūstinens.

"Dinamo" iniciatīvu sagrāba otrā perioda sākumā, kad rīdzinieki tika pie diviem vairākumiem pēc kārtas. Tos komanda nerealizēja, bet tūlīt pēc tam Džordana Mareja metienu precīzi pielaboja Gļebs Zirjanovs, kurš sešos mačos guvis jau četrus vārtus.

Nevajadzīgi rupjš Kristapa Zīles pārkāpums piespieda "Dinamo" arī četras minūtes pēc kārtas spēlēt mazākumā, bet laukuma saimnieki spēja pēc tā turpināt izpildīt vairāk metienus nekā viesi. Vēl viena iespēja spēlēt nevienlīdzīgos sastāvos sagādāja rezultātu 2:2, kad precīzs bija Miks Indrašis.

Tomēr "Sibirj" spēja atbildēt ar ilgstošu spiedienu Rīgas laukuma pusē, Iļjam Šaškovam nepilnas desmit minūtes pirms pamatlaika beigām pārspējot Staņislavu Gaļimovu ar uzmetienu no zilās līnijas. "Dinamo" mača izskaņā nomainīja vārtu vīru pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr spiedienu nepārvērta vārtu guvumā.

Rīgas "Dinamo" tagad sagaida divu spēļu izbraukums, kas tiks uzsākts ar viesošanos pie "Soči" vienības sestdien.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku mača notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!