Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas otrajā spēlē pulksten 19.30 "Arēnā Rīga" tiksies ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, kuras treneru kolektīvā strādā Sandis Ozoliņš.

Rīdzinieki pirmdien sezonas pirmajā spēlē ar 2:1 pagarinājumā pārspēja Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas "Spartak" vienību, kuru trenē Oļegs Znaroks tandēmā ar Hariju Vītoliņu. Vārtus mājinieku labā guva Jakobs Berglunds un Kārters Eštons, bet "Spartak" komandas labā atzīmējās vien Karsums.

Tikmēr "Torpedo" pirmajā cīņā ar 2:3 piekāpās Mika Indraša pārstāvētajai Maskavas "Dinamo". Indrašis spēles laikā cieta no rupja spēka paņēmiena.

Ozoliņš klubam pievienojās 2019. gada janvārī, aizstājot komandu pametušo trenera asistentu Frederiku Stilmanu darbā ar aizsargiem.

"Dinamo" trīs dienas vēlāk uzsāks savu pirmo izbraukuma sēriju, kurā tiksies ar vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit", Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un atkārtoti cīnīsies ar Maskavas "Spartak".

Rīdzinieki iepriekšējā sezonā regulārajā čempionātā Rietumu konferencē bija devītie, kamēr "Torpedo" cīnījās Austrumu konferencē, kur bija septītie.

"Dinamo" ar "Torpedo" komandu KHL savā starpā tikusies 31 reizi, izcīnot 13 uzvaras, no kurām tikai piecas gūtas pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā divās spēlēs uzvaras un zaudējumi tika dalīti uz pusēm.

Starpsezonā Rīgas komanda zaudēja pa atslēgas spēlētājam katrā pozīcijā – karjeras citās komandās turpinās vārtsargs Timurs Biļalovs, aizsargs Metjū Majone un uzbrucējs Līnuss Videls. Tāpat no vadošajiem spēlētājiem šosezon "Dinamo" kreklā neredzēt uzbrucēju Matīasu Mitinenu un aizsargu Dmitriju Šuļeņinu.

Tiesa, Latvijas vienības rindas papildinājis iepriekšējās sezonas Vācijas augstākās līgas (DEL) labākais vārtu guvējs Jakobs Berglunds no Zviedrijas. Komandas rindas papildinājis arī viņa tautietis un uzvārda brālis, bet ne radinieks, Kristofers Berglunds, kurš iepriekš spēlēja savā dzimtenē.

No leģionāriem pievienojies arī amerikāņu aizsargs Bens Māršals, zviedru uzbrucējs Dāvids Ulstrems, šajā pašā pozīcijā spēlējošais kanādietis Kārters Eštons, kā arī vienībā atgriezies krievu vārtsargs Maksims Tretjaks. "Dinamo" sastāvu papildinājis arī latviešu aizsargs Eduards Hugo Jansons, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja Krievijas Augstākajā līgā.

Gatavojoties 2019./2020 .gada sezonai, "Dinamo" aizvadīja desmit pārbaudes spēles, kurās izcīnīja septiņas uzvaras, tajā skaitā pēdējos piecos mačos. Rīdzinieki triumfēja tradicionālajā pirmssezonas sagatavošanās turnīrā "Latvijas Dzelzceļa kausā", bet pirms tam turnīrā Sočos izcīnīja otro vietu.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014. gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!