Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārās sezonas priekšpēdējā mačā šodien uzņem Maskavas CSKA komandu, kuru pārstāv Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Sprukts.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30. Tiešraidē to būs iespējams vērot kanālā TV6.

Regulāro čempionātu noslēdzošo mājas spēļu sēriju "Dinamo" sāka trešdien, ar 1:3 zaudējot Čehijas klubam Prāgas "Lev", ko pārstāv Latvijas izlases uzbrucēji Aleksandrs Ņiživijs un Mārtiņš Cipulis. Šī vienībai bija jau astotā neveiksme pēc kārtas, kas ir atkārtots komandas visu laiku sliktākais rezultāts.

Mačā pret CSKA rīdziniekiem nepalīdzēs aizsargs Arvīds Reķis, kurš kakla skriemeļu savainojuma dēļ nevarēs spēlēt divas nedēļas, kā arī vēl viens aizsargs Guntis Galviņš, kuram spēlē pret "Lev" tika pāršķelta virslūpa.

Abas komandas iepriekš savā starpā tikās septembrī Maskavā, kad pārāki ar 2:1 bija mājinieki.

Pirms šīs mājas spēļu sērijas "Dinamo" komanda uz ledus nebija devusies kopš janvāra beigām, kad piedzīvoja trīs zaudējumus izbraukumā. Pēc tam KHL iestājās nacionālo izlašu pārtraukums, kura laikā astoņi "Dinamo" hokejisti palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm. Kvalifikācijas turnīrā Rīgā valstsvienības rindās spēlēja arī Sprukts.

Sprukts, kurš pēc pārcelšanās no "Dinamo" CSKA aizvada savu pirmo sezonu, 48 mačos šosezon guvis četrus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Rīgas "Dinamo" komanda zaudējusi izredzes uz iekļūšanu Gagarina kausā. Latvijas klubs pēc regulārās sezonas noslēguma sacentīsies Cerību kausā, kurā spēkosies Gagarina kausa izcīņā neiekļuvušie klubi.

Regulāro čempionātu "Dinamo" noslēgs svētdien ar cīņu pret Slovākijas klubu Bratislavas "Slovan".

Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" ar 46 punktiem 50 spēlēs atrodas pēdējā, 14.pozīcijā, bet visas līgas kopējā ieskaitē Latvijas klubam 24.vieta 26 vienību konkurencē. Savukārt CSKA ar 95 punktiem šajā pašā konferencē ieņem otro vietu.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentās ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon bija izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums bija iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Latvijas klubs izslēgšanas spēlēm nav kvalificējies pirmoreiz pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!