Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" mājas spēles šīs sezonas Eiropas turnīru regulāro čempionātu vidū bijušas 16.apmeklētākās, liecina Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) apkopotā statistika.

KHL regulārajā čempionātā 26 spēles "Dinamo" komanda aizvadīja "Arēnā Rīga", un to vidējā apmeklētība bija 7938 cilvēki. Savukārt viens mačs tika aizvadīts Liepājā, un to apmeklēja 2400 cilvēki.

Līdz ar to Latvijas komandas mājas spēles vidēji noskatījās 7732 cilvēki.

Pagājušā sezonā "Dinamo" mājas spēles raudzījās vidēji 7619 līdzjutēji, kas bija 15.labākais rādītājs Eiropā, bet vēl vienu sezonu pirms tam Latvijas klubs ierindojās 13.vietā.

KHL klubu starpā "Dinamo" ierindojās piektajā vietā, atpaliekot no Baltkrievijas kluba Minskas "Dinamo" (vidēji 14 193 skatītāji, otrā vieta), Sanktpēterburgas SKA (10 126 skatītāji, sestā vieta), Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētās Omskas "Avangard" komandas (9143 skatītāji, desmitā vieta) un Ufas "Salavat Julajev" (7950 skatītāji, 15.vieta).

Savukārt 11.vietā ierindojās traģiskās aviokatastrofas skartā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kuras mājas spēles Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionātā apmeklēja vidēji 8961 skatītājs.

Ar apmeklētākajām mājas spēlēm Eiropā jau desmito gadu pēc kārtas var lepoties Šveices klubs "Bern", kura arēnu piepilda vidēji 15 779 skatītāji ik spēlē, bet trešajā vietā ar vidējo rādītāju 14 073 ierindojās Vācijas vienība Berlīnes "Eisbaren".

No apmeklētākajām līgām pirmajā vietā atrodas Zviedrijas "Elitserien" ar vidējo rādītāju 6385 skatītāji, bet otrajā vietā atrodas Šveices augstākās līgas čempionāts - NLA - ar 6305 skatītājiem. Zīmīgi, ka pērn pirmajā vietā atradās šveicieši, bet zviedri bija otrie.

Tikmēr KHL spēles vidēji vēro 5891 skatītājs, kas ir ceturtais labākais rādītājs, atpaliekot arī no Vācijas hokeja čempionāta (DEL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!