Foto: F64
Rīgas "Dinamo" trešdien, 9. oktobrī, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā cīnīsies ar Minskas "Dinamo" komandu.

Cīņa "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30. Portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi.

Pirmdien Latvijas komanda sīvā cīņā ar 1:2 atzina Maskavas apgabala "Vitjaz" komandas pārākumu. Rīdzinieki zaudējuši jau astoņos mačos pēc kārtas, turklāt šajā sērijā guvuši vien sešus vārtus.

Pagājušajā nedēļā komandas sastāvā debitēja divi vārtsargi Andrejs Makarovs un Aleksanders Salāks, kuri gan nav spējuši izvest no melnās joslas, bet pirmdien Rīgas vienībā savu pirmo spēli aizvadīja aizsargs Oskars Bārtulis. No komandas atbrīvoti vārtsargs Kristers Gudļevskis, kā arī uzbrucēji Jākobs Berjlunds un Dāvids Ulstrēms.

Savukārt Minskas komanda pēdējās sešās spēlēs cietusi četrus zaudējumus, taču šajā sērijā tikai vienā duelī nav tikusi pie punktiem.

Pēc šīs cīņas rīdzinieki dosies izbraukumā, kurā mēros spēkus ar Omskas "Avangard", Čeļabinskas "Traktor" un Nursultanas "Baris" vienībām.

Rīgas klubs ar sešiem punktiem 14 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 12 Rietumu konferences komandām un ir visvājākā vienība līgā, kamēr Minskas vienība ar 15 punktiem 14 cīņās ir astotā.

Latvijas un Baltkrievijas vienības KHL savā starpā bija spēkojušās 40 reizes, no kurām rīdzinieki uzvarējuši 19, 16 reizes gūstot virsroku pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā abas komandas četrās spēlēs katra izcīnīja pa divām uzvarām, pie panākumiem tiekot savā laukumā.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!