Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Habarovskas "Amur" pirms piektdien Rīgā paredzētās spēles pret vietējo "Dinamo" komandu papildinājies ar diviem pieredzes bagātiem aizsargiem Maksimu Veļikovu un Tūku Mentilu, informē vienība.

Pašlaik 32 gadus vecais Veļikovs šosezon aizvadījis vienu spēli Mitišču "Atlant" komandā, kurai pievienojās pagājušajā sezonā. Pirms tam viņš ilgstoši spēlēja Maskavas MVD vienībā un tās pašreizējā formējumā Maskavas "Dinamo", ar kuru 2012. un 2013.gadā kļuva par Gagarina kausa ieguvēju.

Aizsargs KHL čempionātā piedalījies 215 spēlēs, gūstot 16 vārtus, veicot 33 rezultatīvas piespēles un iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -35.

Savukārt 33 gadus vecais Mentile šo sezonu uzsāka Somijas klubā Tamperes "Tappara", kurā iepriekš strādāja pašreizējais "Amur" komandas galvenais treneris Juka Rautakorpi. Viņš KHL spēlēja 2011./2012.gada sezonā Ņižņekamskas "Ņeftehimik" sastāvā un 2013./2014.gada sezonā Novokuzņeckas "Metallurg" rindās, kopumā 93 mačos gūstot četrus vārtus, veicot 30 rezultatīvas piespēles un iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -19.

Mentile kopā ar Somijas izlasi divreiz izcīnījis pasaules čempionātu sudraba medaļas, bet vienu reizi - 2006.gadā Rīgā - ticis pie bronzas godalgas.

Līdztekus tam "Amur" komanda lauzusi līgumu ar somu uzbrucēju Jesu Nīnimaki, kurš 23 aizvadītajos mačos paguva tikt pie četriem vārtiem, divām piespēlēm un -7 lietderības koeficienta.

"Amur" komanda, kas uzvarējusi divās no pēdējām trim spēlēm, ar 28 punktiem 32 mačos ieņem pēdējo vietu gan Austrumu konferences, gan visas līgas kopvērtējumā.

Rīgas "Dinamo", kas iepriekšējā spēlē pārtrauca četru uzvaru sēriju, ar 37 punktiem ieņem Rietumu konferences pēdējo - četrpadsmito - vietu, bet no labāko astoņnieka atpaliek par astoņiem punktiem.

Rīdzinieki jau nākamajā dienā pēc spēles pret "Amur" uzņems arī Novokuzņeckas "Metallurg" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!