Foto: Itar-Tass/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" sarunas ar somu speciālistu Kari Heikilu par iespējamo vienības trenēšanu esot "noslēguma fāzē", otrdien vēsta laikraksts "Diena".

Pirmo treniņu uz ledus hokejisti aizvadīs 6.jūlijā Piņķu ledus hallē, kas jau varētu notikt Heikilas vadībā, bet pirmā pārbaudes spēle paredzēta 28.jūlijā ar KHL vienību Podoļskas "Vitjaz".

Ja starp klubu un treneri tiks panākta galīgā vienošanās, Heikila sev par palīgu aicināšot ASV fiziskās sagatavotības treneri, ar kuru kopā viņš jau ir strādājis. Tikmēr treneru korpusā palikšot Aleksandrs Ņiživijs un vārtsargu treneris Juris Klodāns.

Soma iepriekšējā pieredze KHL bija Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienībā, kur no galvenā trenera amata viņš tika atbrīvots pērn oktobrī. Kā norāda laikraksts "Diena", uzreiz pēc Heikilas atbrīvošanas somu treneris nokļuvis Rīgas "Dinamo" vadības redzeslokā.

Pirms tam Heikila vadījis arī Minskas "Dinamo", Magņitogorskas "Metallurg" un Jaroslavļas "Lokomotiv", kā arī Somijas vienības Hāmēnlinnas HPK, Oulu "Karpat" un Espo "Blues".

Labākā Somijas trenerim bija 2008./2009.gada sezona, kad kopā ar "Lokomotiv" hokejistiem Heikila aizkļuva līdz Gagarina kausa izcīņas finālam.

Savukārt 2012. gadā, kad Heikila vadīja Minskas "Dinamo", viņš trenēja arī Baltkrievijas izlasi. Tā gada pasaules čempionātā baltkrievi ierindojās vien 14. vietā.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" komandas iepriekšējais galvenais treneris Artis Ābols karjeru turpinās Toljati "Lada" vienības treneru kolektīvā. Savukārt Ģirts Ankipāns grasās kļūt par Pētera Skudras palīgu Ņižņijnovgordas "Torpedo" rindās.

Jūnijā rīdzinieki sastāvu papildināja ar zviedru vārtsargu Jūakimu Ēriksonu un aizsargiem čehu Tomāšu Kundrāteku un kanādieti Stīvenu Seigo. No pagājušās sezonas līgums ar "Dinamo" ir palicis leģionāram Brokam Troteram.

Komandā turpinās spēlēt Lauris Dārziņš, Miķelis un Krišjānis Rēdlihi, Oskars Cibuļskis, Andris Džeriņš, Gints Meija, Roberts Bukarts un Kaspars Saulietis, ziņo laikraksts, bet Māris Bičevskis pēc muguras operācijas uz pilnu slodzi sāks trenēties tikai septembrī, bet atsākt spēlēt viņš varētu oktobrī.

Pašlaik par 90 procentiem panākta vienošanās ar vienības aizsargu Aleksandru Jerofejevu, tāpat interesi par spēlēšanu Rīgas komandā izrādījis bijušais "Dinamo" kapteinis Guntis Galviņš, laikrakstam norādīja kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs. Uz gaidāmo treniņnometni aicinās Māri Jasu, Maksimu Širokovu, kuri spēlēja pasaules čempionātā, kā arī Renāru Demiteru, kurš traumu guva pasaules čempionāta priekšvakara treniņā. Tāpat uz vietu sastāvā pretendēs arī 19 gadus vecais Ralfs Grīnbergs, kurš jau ir spēlējis KHL, Gunārs Skvorcovs, Lauris Bajaruns un Armands Bērziņš, kā arī Vācijas otrajā līgā spēlējošie Ralfs Rinke un Artūrs Krūmiņš.

"Dinamo" pārstāvji atklāja, ka ir iecere izveidot vienu trijnieku tikai no 1994.gadā dzimušiem spēlētājiem. Pretendenti ir Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda un Sandis Zolmanis.

Iepriekšējā mēnesī tika oficiāli apstiprināta Rīgas "Dinamo" dalība arī nākamās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā, lai gan iepriekš ap šīs vienības nākotni valdīja liela neskaidrība.

Jaunā KHL sezona sāksies 24.augustā, kurā starp pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Sanktpēterburgas SKA un regulārā turnīra uzvarētāju CSKA tiks izspēlēts Atklāšanas kauss.

Kā zināms, aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, regulāro sezonu ar izcīnītajiem 77 punktiem noslēdzot Rietumu konferences 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!