Foto: Itar-Tass/Scanpix
Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas pirmās kārtas otrajā spēlē ceturtdien piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas ar 4:8 (2:3, 1:2, 1:3) piekāpās Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajam Maskavas "Dinamo".

Sērijā līdz četrām uzvarām tagad rezultāts ir 1-1, bet sava laukuma priekšrocības saglabā rīdzinieki.

Abu komandu otrajā spēlē rīdzinieki atspēlējās no 0:2 un izlīdzināja rezultātu 2:2, vēlāk no 2:5 panāca arī 4:5, taču beigās piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu.

Pirms spēles

Salīdzinot ar trešdien notikušo pirmo spēli, Rīgas "Dinamo" sastāvs palicis bez izmaiņām. Kā septītais aizsargs pieteikts Rodrigo Laviņš, kurš laukumā dosies tikai nepieciešamības gadījumā.

1.periods

Spēli aktīvāk iesāka rīdzinieki, labu uzbrukumu trešās minūtes sākumā izveidoja Trotera maiņa, bet Laurim Dārziņam neizdevās pārspēt Maiklu Gārnetu.

Rezultāts šoreiz tika atklāts itin ātri, jau ceturtajā minūtē maskavieši izvirzījās vadībā – Kriss Saimons izdarīja viltīgu piespēli no aizvārtes, ripa nonāca pie Romāna Derļuka pie zilās līnijas, spēcīgs šķēliens, Saimons pielaboja ripas lidojumu, Deniss Kokarevs cīņā ar Jēkabu Rēdlihu aizsedza Telkvistam skatu uz laukumu – 1:0.

Vēl pēc četrām minūtēm Maskavas "Dinamo" pārsvaru dubultoja – Telkvistu atkal ar pustālu metienu pārspēja Vladimirs Gorbunovs – 2:0.

Perioda vidū noraidījumu nopelnīja Jēkabs Rēdlihs, taču šis mazākuma beidzās ar vieniem atgūtiem vārtiem, kad Jānis Sprukts ar Ģirtu Ankipānu aizmuka pretuzbrukumā, Ģirts aizvilināja divus pretinieku spēlētājus un Jānis Sprukts kustībā spēcīgi raidīja ripu vārtu augšējā stūrī – 1:2.

19. minūtes sākumā tehniski vārtu tuvumā nospēlēja Broks Troters, savaldot atlēkušo ripu un raidot to vārtu apakšējā stūrī – 2:2.

Kad jau šķita, ka pirmais periods beigsies ar neizšķirtu rezultātu, Jurija Babenko piespēli nepārtvēra Sandis Ozoliņš, bet Denisu Mosaļovu vārtu priekšā "pazaudēja" Oskars Cibuļskis un divas sekundes pirms perioda beigu signāla atkal vadībā izvirzījās Maskavas "Dinamo" – 3:2.

2.periods

Otrās trešdaļas sākumā lieliska izdevība izlīdzināt rezultātu bija Miķelim Rēdliham, kurš saņēma perfektu piespēli no Broka Trotera, taču vārtus gūt neizdevās, ripa atsitās pret Gārneta kājsargu.

Toties jau pēc pārdesmit sekundēm tas pats Troters devās uz noraidīto soliņu, un pēc nepilnas minūtes rezultāts jau kļuva 4:2 Maskavas "Dinamo" labā. Telkvists nepamanīja, ka ar plecu atvairītā ripa ir nokritusi pašam aiz muguras, to ievēroja Mārtiņš Karsums un metās glābt situāciju, taču Gorovikovs, ar kuru Karsums stīvējās vārtu priekšā, pirmais aizsniedzās līdz ripai un iestūma to vārtos.

Pēc ceturtās ielaistās ripas Mikaēlu Telkvistu Rīgas "Dinamo" vārtos nomainīja Kriss Holts, taču arī viņš itin drīz tika pārspēts – sestās minūtes sākumā Janne Jalsavāra spēcīgi meta gandrīz no zilās līnijas, ripas lidojuma līnijā esošais Ruslans Zainuļins palēcās, izlaida to zem sevis, un ripa ielidoja rīdzinieku vārtos – 5:2.

Rīdzinieki tomēr nepadevās un septītajā minūtē vienus vārtus atguva, kad lielisku Sanda Ozoliņa piespēli vārtu guvumā pārvērta Marks Hartigans – 5:3.

Maskavas "Dinamo" perioda turpinājumā spēlēja neraksturīgi sev – plaši, brīvi, ne tik cieši kā vienmēr no aizsardzības, un Rīgas "Dinamo" īsti nebija pretargumentu šādai spēlei, turklāt pievīla neprecīza saspēles, lai gan iespējas mainīt rezultātu bija gan mūsu pirmajai, gan ceturtajai maiņai, kura arī šai mačā spēlē ļoti aktīvi.

3.periods

Trešo periodu rīdzinieki iesāka skaitliskajā vairākumā, un tas turpinājās līdz pat trešajai minūtei, jo uz noraidīto soliņu pie Alekseja Kudašova devās arī Romāns Derļuks, taču trijatā maskavieši bija tikai 11 sekundes.

Trešajā minūtē Aleksandrs Ņiživijs cīņā ar Dominiku Graņāku uztver Oskara Cibuļska no zilās līnijas raidīto ripu un Maiklam Gārnetam negaidīti caur kājsargiem iesit to vārtos, samazinot mājinieku pārsvaru līdz vieniem vārtiem – 5:4.

Pamazām Maskavas "Dinamo" atgriezās pie sev raksturīgā piesardzīgā spēles stila un vidēja tempa, bet rīdziniekiem neizdevās pavērst to maiņu savā labā, bija daudz statiskas spēles savā aizsardzības zonā un daudz neprecīzu piespēļu.

Spēles beigas izvērtās dramatiskas, un viss sākās ar Krisa Saimona gūtiem vārtiem 17. minūtē – 6:4. Rīdzinieki pieprasīja pusminūtes pārtraukumu un izvēlējās riskēt, nomainot Holtu pret sesto laukuma spēlētāju. Risks diemžēl neattaisnojās, maskaviešiem izdevās pārtvert ripu savā aizsardzības zonā, pirmais metiens bija pa vārtu stabiņu, bet otro Leonīds Komarovs raidīja precīzi tukšajos vārtos – 7:4. Izskatījās, ka rīdzinieki pavisam nolaida rokas šai situācijā, un pēc četrām sekundēm praktiski bez cīņas tika zaudēti vēl vieni vārti – 8:4. Nepilnu triju minūšu laikā maskavieši guva trīs vārtus un izcīnīja pārliecinošu uzvaru, izlīdzinot rezultātu šai "play-off" sērijā, 1-1.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:
#79 Mikael Tellqvist (#31 Chris Holt);
#17 Aleksandrs Ņiživijs – #3 Mark Hartigan - #43 Tomaš Surovy;
#8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis;
#15 Mārtiņš Karsums – #5 Jānis Sprukts - #75 Ģirts Ankipāns;
#14 Jēkabs Rēdlihs – #11 Kristaps Sotnieks;
#10 Lauris Dārziņš - #91 Brock Trotter – #19 Miķelis Rēdlihs;
#9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš;
#29 Ainārs Podziņš – #37 Robert Petrovicky – #23 Juris Štāls;
#2 Rodrigo Laviņš.

Maskavas "Dinamo" sastāvs:
#34 Michael Garnett (#30 Aleksej Volkov);
#45 Chris Simon - #21 Konstantin Gorovikov - #87 Leonid Komarov;
#46 Janne Jalasvaara - #51 Dominik Granak;
#18 Aleksej Ugarov - #24 Dmitrij Pestunov - #19 Denis Kokarev;
#50 Maksim Solovjov - #39 Mihail Balandin;
#32 Aleksej Kudašov - #12 Jurij Babenko - #54 Denis Mosaļov;
#77 Martin Štrbak - #17 Roman Derļuk;
#25 Ruslan Zainuļin - #16 Vladimir Gorbunov - #72 Artjom Černov, #69 Ņikita Dvurečenskij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!