Foto: F64

Rīgas "Dinamo" svētdien, 28. janvārī, aizvadīja pēdējo spēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā pirms olimpiskā pārtraukuma, "Arēnā Rīga" uzņemot Helsinku "Jokerit" vienību, bet nespēja atkārtot pirms divām dienām izcīnīto sasniegumu un piekāpās ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:1).

Tāpat kā piektdien Helsinkos, arī šī spēle aizritēja ātrā, dinamiskā tempā, komandām daudz spēlējot uzbrukumā. Šai mačā pārliecinošāki gan izskatījās "Jokerit", tomēr mājiniekiem izdevās pretoties viesu ātrajiem uzbrukumiem.

Spēles rezultāts tika atklāts pirmā perioda sākumā, kad dānis Niklass Jensens pārspēja Mantu Armali, un šis minimālais vienu vārtu pārsvars saglabājās līdz pat trešajam periodam, kurā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem.

Trešās trešdaļas sākums "Dinamo" komandai izvērtās ļoti neveiksmīgs, kad pilnas divas minūtes nācās spēlēt trijatā pret pieciem pretiniekiem, un "Jokerit" šo "lielo" vairākumu izmantoja, gūstot otros vārtus.
$duelID=885;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Pēc tam gan arī somi tika sodīti par noteikumu pārkāpšanu — Miķelis Rēdlihs realizēja skaitlisko pārkāpumu, samazinot "Jokerit" pārsvaru līdz vieniem vārtiem. Pēc tam viesi palika četratā uz četrām minūtēm, taču šo vairākumu rīdzinieki nespēja izmantot.

Mača nogalē pārsvars bija laukuma saimnieku pusē, Mants Armalis pēdējā minūtē tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr "Jokerit" izdevās nosargāt sev labvēlīgo rezultātu un aizbraukt no Rīgas ar trim punktiem par uzvaru pamatlaikā.

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!