Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien kārtējo zaudējumu izbraukumā piedzīvoja Latvijas klubs RīgaDinamo”.

Rīgas ”Dinamo” ar rezultātu 1:3 (0:1, 0:0, 1:2) piekāpās Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai līgas čempionvienībai Maskavas ”Dinamo”.

Latvijas komandas rindās ar vārtu guvumu izcēlās Gints Meija, bet uzvarētājiem ripu vārtos raidīja Niklass Bekstrēms, Mareks Kvapils un Deniss Kokarevs.


Pirms spēles

Rīgas ”Dinamo” sastāvā šim mačam bija pieteikti seši aizsargi un 13 uzbrucēji, un spēlētāju virknējumos atkal bija izmaiņas. Nespēlēja Aleksandrs Ņiživijs, kurš iepriekšējā mačā guva nelielu kājas savainojumu, tādēļ treneri viņam ļāva atpūsties. Malā palika arī iepriekšējā mačā spēlējušie Raitis Ivanāns un Rodrigo Laviņš, bet viņu vietā laukumā devās divu spēļu diskvalifikāciju izcietušais Metjū Karls, kā arī Ģirts Ankipāns un Roberts Bukarts. Elvijs Biezais tika pieteikts kā 13.uzbrucējs. Vārtus sargāja Mikaels Telkvists, bet viņa dublieris atkal bija Kristers Gudļevskis, lai spēlei varētu pieteikt papildus uzbrucēju.

Pirmais periods

Spēles pirmajā minūtēs cīņa galvenokārt ritēja pie laukuma apmalēm, bet pirmais vārtu gūšanas moments bija maskaviešiem, taču Telkvists spēja glābt savus vārtus. Jau ceturtajā minūtē Rīgas ”Dinamo” palika mazākumā, kad sodu saņēma Oskars Cibuļskis. Rīdzinieki labi aizstāvējās, bet uz brīdi Latvijas klubam nācās spēlēt arī trijatā pret pieciem, jo Karls izmeta ripu ārpus laukuma. Mazākuma brigādēm izdevās neielaist vārtus, lai arī Maskavas klubs izveidoja labas izdevības. Savukārt Rīgas ”Dinamo”komandai pirmais labais vārtu gūšanas moments bija Mārtiņam Karsumam, kad viņš uzreiz pēc piespēles izdarīja metienu, bet pretinieku vārtsargs Aleksandrs Jerjomenko to atvairīja.

Desmitajā minūtē vairākumā varēja spēlēt arī rīdzinieki, tomēr šis vairākums bija ļoti neveiksmīgs, jo neizdevās pat nostāties uzbrukuma zonā. Uzreiz pēc vairākuma Cibuļskim bija teicama izdevība vienatnē pret Jerjomenko, bet šajā duelī pārāks bija vārtsargs. Drīz vien Maskavas ”Dinamo” izspēlēja līdz tukšiem vārtiem, bet Karls paspēja kavēt Niklasu Bekstrēmu. Karls uz divām minūtēm devās uz noraidīto soliņa, bet vārti tika nosargāti neskarti. Maskavieši turpināja kontrolēt spēles gaitu, izveidojot labus uzbrukumus. Tikmēr 16.minūtē Latvijas klubs vēlreiz varēja spēlēt vairākumā, un tajā izdevās aktīvi uzbrukt. Labu metienu izdarīja Miks Indrašis, bet tad atkal Cibuļskis saņēma noraidījumu.

Četratā komandas spēlēja vien pāris sekundes, bet mazākumā vārtus izdevās nosargāt. Pēdējā trešdaļas minūtē tika nopelnīts vēl viens divu minūšu sods, kurā pēc Filipa Novāka metiena, ripa trāpīja pa Bekstrēma ceļgalu un ielidoja vārtos, atklājot spēles rezultātu.

Otrais periods

Jau pašā trešdaļas sākumā Karsums iegāja uzbrukuma zonā un izdarīja metienu, trāpot pa vārtu stabu. Tāpat pirmajā minūtē jau trešo noraidījumu spēlē nopelnīja Karls, un vairākumā divas teicamas epizodes bija mājiniekiem – vispirms ripa trāpīja pa vārtu stabu, bet brīdi vēlāk tikai veiksme palīdzēja rīdziniekiem, kad pēc metiena ripa tikai nedaudz aizslīdēja garām vārtiem. Turpinājumā divas labas epizodes uzbrukumā bija Rīgas ”Dinamo” spēlētājiem Karsumam un Karlam, bet pēc Kaspara Daugaviņa raidījuma ripa aizslīdēja gar vārtu līniju.

Nākamajās minūtēs spēles gaita izlīdzinājās, lai arī Rīgas komandai bija nospiedošs pārsvars metienu attiecībā – 9:1. Divas minūtes pirms trešdaļas beigām ”Dinamo” bija vairākums, kurā nekāda nopietnā vārtu gūšanas iespēja netika izveidota. Pēc nospēlētām 40 minūtēm rīdzinieki bija iedzinējos ar 0:1.

Trešais periods

Arī trešajā periodā vienības turpināja noraidīties – šoreiz bīstami nospēlēja Novāks un devās uz noraidīto soliņu, bet spēle vairākumā rīdziniekiem neizdevās. Uzreiz pēc vairākuma sekoja mazākums, kad pirmo noraidījumu sezonā nopelnīja Indrašis. Arī šoreiz rezultāts nemainījās. Nākamajās epizodēs bija līdzīga cīņa, taču 47.minūtē Meija no aizvārtes saņēma Māra Bičevska piespēli un raidīja ripu starp Jerjomenko kājsargiem – 1:1.

Tas Maskavas komandas spēlētājus pamodināja, uz viņi izveidoja vairākas labas epizodes. 50.minūtē Guntis Galviņš saņēma divu minūšu sodu, taču rīdzinieki spēja izturēt milzīgo maskaviešu ofensīvu. Tūlīt arī Ģirts Ankipāns tika noraidīts, un vairākumā Kvapils izdarīja spēcīgu metienu, pēc kura ripa trāpīja Karlam pa kāju un rikošetā ielidoja vārtos. Pēc divām minūtēm Maskavas ”Dinamo” panāca arī 3:1, vārtus gūstot Kokarevam, un Rīgas klubs piedzīvoja kārtējo zaudējumu.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 20 punktiem 22 spēlēs ir pēdējā, 14.vietā.

Rīgas Dinamo sastāvs spēlei:
Vārtsargi: #32 Mikael Tellqvist (#50 Kristers Gudļevskis);

Aizsargi: #13 Guntis Galviņš (C) - #6 Arvīds Reķis (A), #72 Mathieu Carle - #44 Oskars Cibuļskis, #11 Kristaps Sotnieks - #9 Krišjānis Rēdlihs;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (A) - #74 Jamie Johnson - #70 Miks Indrašis, #12 Alexander Giroux - #38 Paul Szczechura - #19 Rob Schremp, #33 Kaspars Daugaviņš - #25 Andris Džeriņš - #75 Ģirts Ankipāns, #71 Roberts Bukarts - #96 Māris Bičevskis - #87 Gints Meija, #98 Elvijs Biezais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!