Foto: F64

Turpinot izbraukuma spēļu tūri, Rīgas "Dinamo" komanda otrdien, 8. janvārī, Čerepovecā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā ar rezultātu 2:3 pagarinājumā zaudēja Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajai "Severstaļ" vienībai.

Jevgeņijs Lapenkovs spēles devītajā minūtē izvirzīja vadībā "Severstaļ", bet pusminūti vēlāk Lauris Dārziņš pēc Linusa Videla piespēles izdarīja zibenīgu metienu un izlīdzināja rezultātu. Savukārt 17. minūtē Kristaps Zīle ar precīzu metienu realizēja vairākumu un izvirzīja Rīgas "Dinamo" vadībā.

Pēc tam spēles kontroli pilnībā pārņēma "Severstaļ", un nākamo divu periodu laikā "Dinamo" pa vārtiem meta tikai trīs reizes. 18 sekundes pirms pamatlaika beigām, "Severstaļ" spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem, Dmitrijs Markovičs izrāva neizšķirtu rezultātu.

Pagarinājumā Uvis Balinskis meta ripu pretinieku vārtos pēc Mārtiņa Dzierkala reida pa labo malu, tomēr "Severstaļ" treneri pieprasīja video atkārtojumu, jo uzskatīja, ka latvietis uzbrukumā iegāja aizmugures stāvoklī. Šīs aizdomas apstiprinājās, un "gols" netika ieskaitīts. Cīņa turpinājās, un Aleksandrs Petuņins ar savu solo gājienu izrāva mājiniekiem uzvaru.

Rīgas "Dinamo" vārtsargs Timurs Biļalovs atvairīja 38 no 41 pretinieku metiena, bet rīdzinieki visā mačā izdarīja tikai 15 metienus.

Rīgas "Dinamo" ar 45 punktiem 46 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem devīto vietu, kamēr "Severstaļ" ar 30 punktiem 46 cīņās šajā konferencē ir priekšpēdējā 11.vietā.

Spēles gaitai aicinām sekot līdz portāla "Delfi" teksta tiešraidē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!