Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien Latvijas klubs Rīgas ”Dinamo” nenosargāja trīs vārtu pārsvaru un piedzīvoja nepatīkamu zaudējumu ar rezultātu 3:4 (0:0, 3:4, 0:0) latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētajai Hantimansijskas ”Jugra” komandai.

Rīgas ”Dinamo” labā vārtus guva Miks Indrašis, Mārtiņš Karsums un Aleksandrs Ņiživijs, bet ”Jugra” komandā precīzi bija Igors Skorohodovs, Sergejs Demagins, Aleksandrs Golovins un Ivans Ļekomcevs.

Rīgas ”Dinamo” pēdējās astoņās spēlēs pēc kārtas nav izcīnījusi uzvaru pamatlaikā. Savukārt izbraukumā līdz šim vienīgais panākums bija mačā pret Bratislavas ”Slovan”, kad tika svinēta uzvara pēcspēles metienos.

Pirms spēles

Treneri šīs dienas mačam pieteica sešus aizsargus un 12 uzbrucējus, un spēlētāju virknējumos bija notikušas dažas izmaiņas – nespēlēja Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Žirū un Raitis Ivanāns, kurš izcieta vienas spēles diskvalifikāciju. Viņu vietā laukumā devās Arvīds Reķis, Rodrigo Laviņš, Aleksandrs Ņiživijs un Robs Šremps. Vārtus sargāja Mikaēls Telkvists.

Pirmais periods

Spēles sākumā Kaspars Daugaviņš piespēlēja Polam Ščekuram, kura divus metienus atvairīja latvietis ”Jugra” komandā Masaļskis. Arī mājinieku pirmajā uzbrukumā sava komanda bija jāglābj Telkvistam, bet piektajā minūtē Daugaviņš pārkāpa noteikumus un saņēma noraidījumu. Mazākumā Rīgas ”Dinamo” darbojās veiksmīgi, tomēr uzreiz pēc tā bīstamus divus metienus izdarīja Džeimijs Džonsons, taču Masaļskis spēlēja veiksmīgi.

Trešdaļas vidū ritēja ātra spēle bez lieliem pārtraukumiem, komandām apmainoties ar nesekmīgiem uzbrukumiem. Piecas minūtes pirms trešdaļas beigām rīdziniekiem bija iespēja vairākumā, taču tajā nekas īsti neizdevās. Pirmā trešdaļa noslēdzās ar Rīgas ”Dinamo” pārsvaru un rezultātu 0:0.

Otrais periods

Pirmais rīdzinieku uzbrukums otrajā trešdaļā noslēdzās ar vārtu guvumu. Indraša pirmais metiens trāpīja pretiniekam pa nūju, Džonsons ieguva ripu un atkal piespēlēja to Indrašim, kurš ar otro piegājienu guva vārtus. Jau nākamajā epizodē Ņiživijs saņēma noraidījumu, bet ”Dinamo” labi aizstāvējās. Spēles temps bija krities un bīstamu uzbrukumu bija mazāk. Savukārt mača 28.minūtē Latvijas komandai izdevās ilgstošs uzbrukums, kurā Indrašis no aizvārtes piespēlēja Karsumam, un viņš raidīja ripu augšējā vārtu stūrī.

Pēc rezultāta pārsvara dubultošanas rīdziniekiem bija vairākums, kurš arī šoreiz palika neizmantots. Rīgas ”Dinamo” tomēr izdevās iekrāt arī trīs vārtu pārsvaru. Ņiživijs saņēma piespēli, izslidoja pie vārtiem un iemeta ripu tuvējā stūra ”devītniekā”. Latvijas komandas spēlētāji turpināja agresīvi uzbrukt, taču savā aizsardzības zonā aizsargi neizmeta ripu, to vārtu priekšā ieguva Skorohodovs, pēc kura metiena ripa burtiski ieplanēja vārtos. ”Jugra” hokejisti spēlēja ļoti veiksmīgi un turpinājumā prata rezultātu arī izlīdzināt – vispirms Demagins viegli uzmeta no zilās līnijas, Telkvistam pieļaujot kļūdu un netverot ripu, bet Golovins trāpīja apakšējā vārtu stūrī.

Ar to Rīgas ”Dinamo” neveiksmes nenoslēdzās. Dažu sekunžu laikā Karsums un Reķis saņēma noraidījumus. Lielajā vairākumā mājinieki ilgāku laiku nevarēja pārvarēt pretinieku aizsardzību, taču pusminūti pirms trešdaļas beigām precīzs metiens padevās Ļekomcevam, kurš guva ceturtos vārtus septiņu minūšu laikā – 3:4.

Trešais periods

Pēdējās 20 minūtēs Latvijas komandas vārtos stājās Māris Jučers, kurš spēlē iesaistījās veiksmīgi. Tikmēr otrā laukuma galā kārtējos metienus atvairīja Masaļksis. Rīdzinieki nopelnīja vairākumu, bet bīstamākais uzbrukums tajā padevās ”Jugra” komandai, kas pretuzbrukumā mazākumā nespēja pārspēt Jučeru. Pēc neveiksmīgā vairākuma sekoja mazākums, kurā Rīgas ”Dinamo” vārtsargs vairākas reizes glāba savu komandu. Pēc šī mazākuma sekoja Daugaviņa noraidījums, taču pēc 20 sekundēm Gints Meija izprovocēja pretinieku uz noteikumu pārkāpumu.

Nepilnos sastāvos ritēja līdzīga cīņa, bet spēles disciplīna rīdziniekiem kliboja, jo Oskars Cibuļksis 56.minūtē devās izciest divu minūšu sodu. Kārtējā mazākumā ar lielām pūlēm Latvijas komandai izdevās savu vārtus nosargāt neskartus, bet pilnos sastāvos ”Jugra” komanda uzbruka bīstamāk. Rīgas ”Dinamo” šajā mačā tā arī neizdevās izglābties no zaudējuma.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei ar "Jugra":
Vārtsargi: #32 Mikael Tellqvist (#37 Māris Jučers);

Aizsargi: #13 Guntis Galviņš (C) - #6 Arvīds Reķis, #72 Mathieu Carle (A) - #14 Jēkabs Rēdlihs, #2 Rodrigo Laviņš - #44 Oskars Cibuļskis;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (A) - #74 Jamie Johnson - #70 Miks Indrašis, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #38 Paul Szczechura - #33 Kaspars Daugaviņš, #19 Rob Schremp - #25 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #71 Roberts Bukarts - #96 Māris Bičevskis - #98 Elvijs Biezais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!