Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 1:3 (0:0, 0:3, 1:0) piekāpās līgas čempionvienībai Maskavas "Dinamo", kuru vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Rīgas "Dinamo" komandā vienīgos vārtus guva Metjū Karls, bet uzvarētājiem precīzi bija Iļja Gorohovs, Deniss Kokarevs un Dmitrijs Pestunovs.

Sezonas turpinājumā Rīgas komandai nākamās četras spēles būs jāaizvada izbraukumā.


Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" komandā šim mačam bija pieteikti seši aizsargi un 13 uzbrucēji, un sastāvā atgriezās piecus mačus izlaidušais Metjū Karls. Uzbrucēju trijniekos arī bija notikušas izmaiņas – pirmajā maiņā kopā ar Mārtiņu Karsumu un Džeimiju Džonsonu spēlēja Kaspars Daugaviņš, bet Miks Indrašis spēlēja kopā ar Andri Džeriņu un Gintu Meiju. Vārtus sargāja Mikaēls Telkvists.

Pirmais periods

Jau spēles sākumā lielisks momentus uzbrukumā bija rīdziniekiem, kad Džeimijs Džonsons pārtvēra ripu un nogādāja to Daugaviņam, kuram neizdevās pārspēt pretinieku vārtsargu. Mirkli vēlāk Džonsons izbrīvēja sev metienu no tuvas distances, bet Maskavas komandas vārtsargs Saričenko atkal spēlēja precīzi. Maskavieši atbildēja ar pretuzbrukumu, kura smailē bija Aleksandrs Ovečkins, bet Telkvists spēli iesāka veiksmīgi, vēlāk atvairot arī Alekseja Cvetkova tālmetienu.

Septītajā minūtē Rīgas "Dinamo" komandu no vārtu zaudējuma glāba vārtu stabiņš, metienu izdarīja Maksims Solovjovs. Nākamajās minūtēs ritēja līdzīga cīņa, komandām apmainoties ar uzbrukumiem, bet Maskavas "Dinamo" spēlētājs Mareks Kvapils 12.minūtē vēlreiz trāpīja pa vārtu stabu. Tūlīt noraidījumu saņēma Leo Komarovs, un vairākumā Rīgas vienība izveidoja vairākas labas iespējas, tomēr ripa vārtos nelidoja. Atkal spēlējot vienādos sastāvos, moments bija Ovečkinam, kuru ar kopējiem spēkiem apturēja Karls un Telkvists.

Uz noraidīto soliņu 16. minūtē devās Raitis Ivanāns, un vairākumā pēc Ovečkina metiena ripa jau trešo reizi trāpīja pa vārtu stabu un apstājās uz līnijas. Guntis Galviņš ripu aizsita prom, un Daugaviņš aizskrēja pretuzbrukumā, kurā viņam nesanāca precīzi piespēlēt Arvīdam Reķim. Perioda noslēgumā komandas izdarīja metienus pa pretinieku vārtiem, bet trešdaļa noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Otrais periods

Trešdaļa iesākās ar vairākiem Maskavas "Dinamo" metieniem uz Telkvista vārtiem, uz ko mājinieki prata atbildēt tikai ar vienu Ģirta Ankipānu momentu uzbrukumā. Turpinājumā ripu vairāk kontrolēja rīdzinieki, bet viesi atbildēja ar bīstamu pretuzbrukumu, kurā tuvu vārtu guvumam bija Ovečkins. Mirkli vēlāk Komarovs otro reizi šajā spēlē tika noraidīts, tomēr Rīgas "Dinamo" spēle vairākumā bija neizteiksmīga.

28.minūtē Rīgas komanda nonāca iedzinējos, kad no uzbrukuma zonas vidus spēcīgu metienu izdarīja Iļja Gorohovs, trāpot vārtu stūrī. Pēc tam uzreiz Aleksandrs Žirū saņēma divu minūšu sodu, bet Krievijas komandai divas minūtes spēle uzbrukumā nevedās. Tomēr mirkli vēlāk viesiem sanāca laba izspēle un no vārtu priekšas Deniss Kokarevs ieraidīja ripu vārtos.

Trešdaļas pēdējās minūtēs laukumā bija līdzīga spēle, bet viesi tomēr prata panākt rezultātu 3:0. Pēc Ovečkina metiena pirmais pie ripas bija Dmitrijs Pestunovs, kurš nospēlēja precīzi.

Trešais periods

Pēdējās 20 minūtes iesākās mierīgā spēlē, bet pirmais bīstamais moments bija Aleksandram Ņiživijam, kurš pēc labas Žirū piespēles vārtu priekšā tika apturēts. Kad periodā bija spēlētas sešas minūtes, tad Kvapils saņēma divu minūšu sodu. Rīgas "Dinamo" vairākumā izdarīja metienus, tomēr pārāk bīstami tie nebija. Maskaviešiem pēc Jalasvāras noraidījuma vēlreiz vajadzēja spēlēt mazākumā, kurā Karls Rīgas komandai vienu vārtus atguva. Ripa pēc vairākiem rikošetiem ielidoja vārtos, bet tiesnesis vārtu guvumu ieskaitīja tikai pēc video atkārojuma noskatīšanās.

Maskavas "Dinamo" turpināja noraidīties un šoreiz sodu izcieta Gorohovs. Ļoti tuvu gūtiem vārtiem bija Galviņš, bet vairāk nekas īsti neizdevās. Mača pēdējās minūtēs rīdzinieki bija diezgan aktīvi, bet pietrūka veiksmes, lai izglābtos šajā spēlē.

Rīgas Dinamo sastāvs spēlei:

Vārtsargi: #32 Mikael Tellqvist (#37 Māris Jučers);

Aizsargi: #13 Guntis Galviņš (C) - #6 Arvīds Reķis, #2 Rodrigo Laviņš - #77 Mārtiņš Porejs, #11 Kristaps Sotnieks - #72 Mathieu Carle;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (A) - #74 Jamie Johnson - #33 Kaspars Daugaviņš, #17 Alexandrs Ņiživijs - #38 Paul Szczechura - #Alexandre Gioux, #70 Miks Indrašis - #25 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #41 Raitis Ivanāns (A) - #96 Māris Bičevskis - #75 Ģirts Ankipāns, #98 Elvijs Biezais

Maskavas Dinamo sastāvs:

Vārtsargi: #39 Aleksandrs Šaričenkovs (#30 Aleksejs Volkovs)

Aizsargi: #51 Dominiks Graņaks - #14 Filips Novaks, #50 Maksims Solovjovs - #46 Janne Jalasvara, #77 Iļja Gorohovs - #94 Andrejs Moronovs, #67 Maksims Tomkins;

Uzbrucēji: #32 Aleksandrs Ovečkins - #69 Niklas Bekstrēms - #97 Leonids Komarovs, #19 Deniss Kokarevs - #9 Aleksejs Cvetkovs - #10 Konstantins Volkovs, #72 Sergejs Koņkovs - #6 Sergejs Soins - #53 Deniss Tolpenko, #91 Mareks Kvapils - #24 Dmitrijs Pestunovs - #54 Deniss Mosaļovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!