Foto: F64
Savu neveiksmīgāko sezonu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vēsturē ar uzvaru sestdien, 18. februārī, noslēdza Rīgas "Dinamo", kas "Arēnā Rīga" pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 pieveica Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Rīdzinieki tādējādi guva uzvaras savās divās pēdējās spēlēs - ceturtdien "Arēnā Rīga" pagarinājumā ar 2:1 tika pieveikta Toljati "Lada" komanda.

Sestdienas spēlē rīdziniekiem vārtus guva Lauris Dārziņš un Guntis Galviņš, bet uzvaru nesošo pēcspēles metienu realizēja Filis Toluzakovs. Par vienu no spēles varoņiem kļuva rīdzinieku vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš atvairīja 35 no 37 metieniem.

"Laba spēle, no abām pusēm diezgan dzīva. Laba atmosfēra, iepriecinājām līdzjutējus. Gājām uz trešo periodu un ar treneriem runājām, ka būtu forši spēlēt papildlaiku un pēc tam izcīnīt uzvaru "bullīšos", lai ir pilna programma un cilvēkiem prieks. Pēcspēles metienos bijām nedaudz veiksmīgāki," preses konferencē teica "Dinamo" treneris Normunds Sējējs.

"Spēlētāji nedaudz atpūtīsies, būs vēl daži pasākumi nākamajā nedēļā. Pēc tam dodam nedēļu brīvu, bet 6. martā jau sāks gatavoties izlase. Mums paliek pāris ārzemnieki, kurus nemocīsim līdz aprīļa beigām, laidīsim mājās," sacīja Sējējs, plašākas atbildes par nākamās sezonas sastāvu nesniedzot.

Tāpat arī pretinieku odiozais treneris Andrejs Nazarovs bija apmierināts ar sezonas noslēgumu.

"Manā skatījumā spēle izdevās. Sezonas beigās hokejisti tomēr centās, neviens negribēja zaudēt. Tā vajadzētu katru maču spēlēt. Paskatījos tuvākās rezerves, patika, gatavosimies nākamajai sezonai," atklāja Nazarovs.

Rīdziniekiem šī bija neveiksmīgākā no deviņām KHL sezonām, kurā 60 spēlēs izdevās iegūt tikai 58 punktus. KHL Rietumu konferencē Rīgas "Dinamo" bija pārliecinoši vājākā vienība, bet visā līgā bija priekšpēdējā. Līdz šim neveiksmīgākā Rīgas "Dinamo" bija 2012./2013. gada sezona, kad 52 spēlēs tika izcīnīts 51 punkts, bet toreiz visā līgā rīdzinieki bija trešie vājākie.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi. $duelID=569;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!