Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" trešdien savu pirmo šīs sezonas izbraukumu turpinās ar spēli pret Habarovskas "Amur", kas pagaidām cīnās bez panākumiem, bet parasti savās mājās "dinamiešiem" sagādājusi problēmas.

Spēle sākies pulksten 12.00. Portāls "Delfi" piedāvās tās teksta tiešraidi.

Rīdzinieki sezonas ievadā četrās spēlēs izcīnījuši vienu uzvaru. Vispirms, galvenā trenera amatā debitējot Pēterim Skudram, "Dinamo" mājās ar 2:3 piekāpās Kazahstānas komandai Nursultanas "Baris", nākamajā mačā ar 1:3 atzina vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētās Helsinku "Jokerit" pārākumu, bet trešajā spēlē ar 4:3 uzveica uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz".

Savukārt pirmajā izbraukuma spēlē rīdzinieki izlaida trīs vārtu pārsvaru un papildlaikā ar 3:4 piekāpās Novosibirskas "Sibirj".

"Dinamo" ceturto mājas spēli pagājušajā piektdienā pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik" neaizvadīja, jo četriem viesiem no Krievijas, īsi pēc ierašanās Latvijā, tika konstatēta saslimšana ar Covid-19. Šī cīņa ir pārcelta uz nenoteiktu laiku.

"Amur" šosezon jau paspējusi piedzīvot sešus zaudējumus. Sezona iesākta ar zaudējumu pret Čerepovecas "Severstaļ" (4:6), bet turpinājumā zaudēts arī Jaroslavļas "Lokomotiv", Omskas "Avangard", Magņitagorskas "Metallurg", kā arī Maskavas komandām CSKA un "Dinamo".

KHL abas komandas savā starpā spēkojušās 29 reizes, no kurām "Dinamo" uzvarējuši 15 spēlēs. Iepriekšējā sezonā abās tikšanās reizēs pārāka bija Rīgas komanda, kas vienreiz uzvaru guva papildlaikā, bet otrreiz "bullīšos".

Pagājušās sezonas panākums Habarovskā bija pirmā "Dinamo" uzvara šajā Krievijas Tālo austrumu pilsētā kopš 2011. gada. Rīdzinieki bija izbraukumā "Amur" vienībai piekāpušies sešas reizes pēc kārtas. Habarovskas klubs mājās "Dinamo" pieveicis septiņās no 12 savstarpējām spēlēm.

Kopš 2013./2014. gada sezonas "dinamiešiem" bija jāviesojas arī vēl tālāk esošajā Vladivostokā, taču aizvadītajā vasarā "Admiral" vienība paziņoja, ka 2020./2021. gada KHL čempionātā nepiedalīsies.

Pēteris Skudra ar saviem palīgiem uz šīm spēlēm līdzi ir paņēmuši: vārtsargus – Staņislavu Gaļimovu, Iļju Proskurjakovu un Bruno Brūveri; aizsargus – Metjū Majoni, Morganu Elisu, Kristapu Sotnieku, Kristapu Zīli, Ondržeju Vitāsek, Endrū O'Braienu, Ernestu Ošenieku, Rīsu Skārletu un Jāni Jaku; uzbrucējus – Lauri Dārziņu, Miku Indraši, Miķeli Rēdlihu, Zeku Mičelu, Konstantinu Komareku, Gintu Meiju, Mārtiņu Dzierkalu, Emīlu Ģēģeri, Danielu Bērziņu, Renāru Krastenbergu, Patriku Zabusovu, Denisu Paršinu, Pāvelu Černovu un Metu Vaitu.

Neliela savainojuma dēļ uzbrucējs Džeisī Lipons palika Rīgā, tāpat kā nesen parakstītie uzbrucēji Genādijs Stoļarovs un Jevgeņijs Gračovs. Robertu Mamčics turpinās spēlēt fārmklubā "Zemgale"/LLU, bet jaunie Reinis Liepiņš, Deniss Fjodorovs, Kaspars Ziemiņš, Daņila Larionovs ir Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!