Foto: Kadrs no video
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa pirmajā kārtā sestdien Rīgas "Dinamo" ar 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) zaudēja Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Doņeckas "Donbass", nonākot visā sērijā zaudētājos ar 0-2.

Nākamās divas spēles pirmdien un otrdien notiks Rīgā.

Rīgas "Dinamo" rindās izcēlās Roberts Bukarts, bet "Donbass" komandas labā divus vārtus guva Tēmu Laine, kamēr reizi precīzs bija Oļegs Piganovičs. Tikmēr Bārtulis šoreiz izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Cīņas ievadā iniciatīvu ātri pārņēma "Donbass" komanda, kamēr "Dinamo" uzbrukumi bija ļoti reti un briesmas pretinieku vārtiem neradīja. Vairākas reizes spēlē iesaistījās viesu vārtsargs Mīkaels Telkvists, kurš mača pirmajās minūtēs bija savu uzdevumu augstumos. Trešdaļas vidū par ripas izmešanu ārpus laukuma noraidīts tika Hosa, tomēr mazākumā rīdzinieki demonstrēja ļoti ciešu aizsardzību un savus vārtus nosargāja.

Uzreiz pēc atgriešanās pilnā sastāvā iespēja izcelties bija Hosam, bet drīz vien pēc tam savu komandu ļoti sarežģītā situācijā glāba Telkvists. Tas gan neliedza "Donbass" komandai uzreiz pēc tam izvirzīties vadībā, kad precīzs plaukstas metiens padevās Lainem. Atlikušajās trešdaļas minūtēs laukumā sāka parādīties pirmie asumi, tomēr "Dinamo" hokejistiem nebija pa spēkam pārvirzīt spēli tuvāk pretinieku vārtiem.

Otrās trešdaļas pirmajās sekundēs bīstamu uzbrukumu noorganizēja Bukarts un Šekura, tomēr ar precīzu uzbrukumu teju uzreiz atbildēja mājinieki, kad ar vēl vienu plaukstas metienus Telkvistu pārspēja Piganovičs. Trešdaļas septītajā minūtē "Dinamo" tika pie savas pirmās iespējas spēlēt vairākumā, taču tajā teicamu sniegumu demonstrēja "Donbass" vārtsargs Maikls Leitons.

Pārliecinošo sniegumu vairākumā "Dinamo" hokejisti vēlāk tomēr pārvērta gūtos vārtos, kad trešdaļas 13.minūtē Pujaca veiksmīgās darbības uzbrukuma zonā un viņa piespēli izmantoja Bukarts. Uzreiz pēc tam abpusējā noraidījumā iesaistījās Ozoliņš un Laine, bet spēlē ar četriem laukuma spēlētājiem pārāki bija rīdzinieki, kuri radīja regulārus draudus pie "Donbass" vārtiem. Trešdaļas beigās noraidīts tika Bičevskis, kas apslāpēja "Dinamo" uzbrukumu centienus. Atlikušajā laikā savus pienākumus teicami veica Telkvists, trešdaļai noslēdzoties ar vēl vienu izgrūstīšanos spēlētāju starpā.

"Dinamo" trešo trešdaļu sāka ar apņēmīgiem uzbrukumiem, taču "Donbass" aizsardzība allaž bija savu uzdevumu augstumos. Lai arī rīdzinieku pārsvars laika gaitā kļuva pat nospiedošs, pie izteiktām vārtu gūšanas iespējām viņi netika. Trešdaļas astotajā minūtē "Dinamo" pavērās iespēja divas minūtes spēlēt vairākumā, tomēr tajā briesmas mājinieku vārtiem netika radītas.

Turpinājumā vairākus bīstamus metienus atvairīja Leitons, neitralizējot visus viesu centienus atspēlēties. Laukumā ik pa laikam izcēlās kārtējie asumi, kamēr "Donbass" aizsardzība un Leitons turpināja tikt galā ar visiem "Dinamo" uzbrukumiem. Divas minūtes pirms cīņas beigām "Dinamo" paņēma 30 sekunžu pārtraukumu, pēc kura viesi laukumā devās ar sešiem spēlētājiem. Tomēr šis solis augļus nedeva, jo jau pēc 15 sekundēm ar metienu tukšos vārtos 3:1 panāca Laine, kuram precīzi piespēlēja Bārtulis.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!