Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" augustā "no Maskavas" esot saņēmusi aptuveni 40% no summas, kas nepieciešama gaidāmajai sezonai, liecina portāla "vesti.lv" rīcībā esošā informācija.

Noprotams, ka tas esot aptuveni pieci miljoni eiro, jo AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis iepriekš teicis, ka sezonai nepieciešami 12 miljoni eiro.

Tikmēr aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Rīgas "Dinamo" vadība arvien aktīvāk skatās arī dažādu potenciālo Rietumeiropas sponsoru virzienā, tomēr konkrēti darījumi joprojām nav veikti.

Pašlaik joprojām Rīgas "Dinamo" ir spēkā esoši līgumi vien ar 14 spēlētājiem, kuru vidū ir arī dopinga lietošanā diskvalificētais Vitālijs Pavlovs. Paredzams, ka pārējie līgumi ar spēlētājiem oficiāli tiks noslēgti pēc tam, kad "Dinamo" atrisinās problēmas ar jaunu sponsorēšanas līgumu nodrošināšanu.

Rīgas "Dinamo" vadība "drīzu" jaunu sponsorēšanas līgumu noslēgšanu sola jau kopš jūnija beigām, bet tas joprojām nav paveikts un tagad līdz sezonas sākumam atlicis vien nepilns mēnesis.

Kā zināms, tieši finansiālu problēmu dēļ nākamajā KHL sezonā nestartēs Maskavas klubs "Spartak" un pašreizējā Gagarina kausa izcīņas fināliste Prāgas "Lev" no Čehijas.

Savickis iepriekš paudis pārliecību, ka klubu nākotnē varētu uzturēt valsts, ja vien tiktu pieņemts tāds politisks lēmums. Viņš neizslēdz iespēju, ka kaut kad nākotnē "Dinamo" varētu pārtraukt savu dalību KHL, jo šajos sešos gados klubā ir ieguldīti aptuveni 70 miljoni eiro, un nākotnes perspektīvā līdzīgs turpinājums nav pašsaprotams.

Rīgas "Dinamo" gatavojoties jaunajai sezonai, līdz šim jau aizvadījusi trīs pārbaudes spēles, bet ceturtdien Ufā uzsāks dalību Baškortostānas Republikas kausa izcīņā.

Kā zināms, gaidāmajā regulārajā sezonā katra no komandām aizvadīs pa 60 spēlēm, kas būs lielākais cīņu skaits KHL vēsturē. Jauno sezonu Rīgas "Dinamo" uzsāks 6.septembrī, savā laukumā uzņemot Minskas "Dinamo" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!