Foto: AP/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubam Rīgas "Dinamo" pievienosies kanādiešu uzbrucējs Aleksandrs Žirū, ceturtdien vēsta kluba oficiālā mājaslapa internetā.

Līgums ar 30 gadus veco Žirū noslēgts uz divām sezonām.

Žirū ir viens no pēdējo sezonu AHL rezultatīvākajiem hokejistiem, kurš divas reizes ir izcīnījis Kaldera kausu, kā arī nopelnījis vairākas individuālās balvas, tajā skaitā 2009. gadā kļūstot par AHL sezonas vērtīgāko un rezultatīvāko hokejistu.

Viņu 1999. gadā Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā ar kopējo 213. numuru septītajā kārtā izvēlējās Otavas "Senators", taču NHL viņš ir aizvadījis tikai 48 spēles.

Sešu sezonu laikā Žirū mēģinājis iekļūt četru NHL komandu sastāvos – Ņujorkas "Rangers", Vašingtonas "Capitals", Edmontonas "Oilers" un Kolumbusas "Blue Jackets". 48 NHL spēlēs viņš guvis sešus vārtus un izdarījis sešas rezultatīvas piespēles.

Savukārt AHL regulārajā čempionātā viņš 771 spēlē, kurās izcēlies ar 368 vārtiem un 336 rezultatīvām piespēlēm, bet AHL Kaldera kausa izcīņā viņa kontā 52 vārti un 51 rezultatīva piespēle.

Iepriekšējo sezonu uzbrucējs aizvadīja NHL kluba Kolumbusas "Blue Jackets" sistēmā, galvenokārt pārstāvot Amerikas hokeja līgas (AHL) komandu Springfīldas "Falcons".

Aizvadītajā sezonā Žirū "Blue Jackets" sastāvā izgāja laukumā deviņās NHL spēlēs, bet "Falcons" komandā AHL čempionātā 65 spēlēs izcēlās ar 28 vārtiem un 26 rezultatīvām piespēlēm.

Savas karjeras laikā viņš ir spēlējis tikai 3 Ziemeļamerikas līgās – Kvebekas junioru hokeja līgā (QMJHL), AHL un NHL, un allaž ir izcēlies ar ļoti augstu rezultativitāti.

Hokeja speciālisti Žirū raksturo kā malējo uzbrucēju ar ļoti spēcīgu un precīzu metienu, kurš vienlīdz labi spēlē gan kreisajā, gan labajā malā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!