Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" noslēdzis līgumu ar aizsargu Oskaru Bārtuli, vēsta kluba mājaslapa internetā.

Krievijas pilsonību pieņēmušais 32 gadus vecais Bārtulis aizvadīto sezonu pavadīja Pekinas "Kunlun Redstar" komandā, kur nospēlēja 15 spēles, guva divus vārtus un izdarīja vienu piespēli.

Bārtulis no 2007. līdz 2012. gadam bija Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas "Flyers" sistēmā. NHL regulārajā čempionātā un Stenlija kausā aizsargs aizvadījis 73 spēles, gūstot vienus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles.

Pēc tam Bārtulis pārcēlās uz KHL un pievienojās Doņeckas "Donbass", bet 2014./2015.gada sezonu aizsargs aizvadīja Astanas "Baris" komandā. 2015./16. gada sezonā Bārtulis pievienojās Vladivostokas "Admiral", kur pavadīja nepilnas trīs sezonas un bija komandas kapteinis. 2017./2018.gada sezonu aizsargs noslēdza Ufas "Salavat Julajev".

Karjeras laikā Bārtulis Latvijas izlases sastāvā piedalījās trijos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kā arī bijis valstsvienības kapteiņa asistents.

Bārtulis plašu sabiedrības uzmanību izpelnījās pagājušā gada jūnija sākumā, kad viņš Latvijas Hokeja federācijā (LHF) iesniedza iesniegumu par atteikšanos spēlēt izlasē, jo esot pieņēmis Krievijas pilsonību. Vēlāk hokejists norādīja, ka joprojām ir Latvijas pilsonis un pauda gatavību spēlēt valstsvienībā.

Rīgas "Dinamo" piedzīvojusi sešus zaudējumus pēc kārtas, tāpēc veic izmaiņas sastāvā. Līgumi jau lauzti ar uzbrucēju Jakubu Berglundu un vārtsargu Kristeru Gudļevski, bet Dāvids Ulstrēms ievietots atteikumu draftā. Savukārt komandai pievienojušies divi vārtsargi Andrejs Makarovs un Aleksandrs Salāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!