Foto: LETA

Atlaistā soma Pekas Rautakallio vietā Rīgas "Dinamo" pagaidām nemeklēs jaunu galveno treneri, jo uzticas viņa pienākumus pārņēmušajam Artim Ābolam, pirmdien Latvijas Televīzijā teica a/s "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Ābolu Savickis uzskata par pietiekami prasmīgu un ilgstošu praksi ieguvušu speciālistu, kurš varētu panākt pozitīvas izmaiņas Rīgas "Dinamo" sniegumā.

"Pagaidām nemeklēsim jaunu galveno treneri. Ticēsim Artim Ābolam," teica Savickis. Viņš gan atturējās paskaidrot, cik liels Ābolam būs uzticības kredīts, kā arī to, vai galvenā trenera vietas izpildītājam izvirzīs kādus noteiktus uzdevumus.

Jau ziņots, ka lēmumu par Rautakallio atlaišanu pirmdien pieņēma a/s "Dinamo Rīga" apvienotajā padomes un valdes sēdē. Par komandas galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Rautakallio līdzšinējo palīgu Ābolu.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kalendārā valstsvienībām novembrī paredzēto 10 dienu pauzi "Dinamo" pavadīs Rietumu konferences 13.vietā ar 24 spēlēs gūtiem 23 punktiem. Rīdzinieku rēķinā ir astoņas uzvaras, taču divas no tām gūtas pagarinājumā, bet viena ‒ pēcspēles metienos. Vēl divi punkti saņemti par diviem zaudējumiem, kas piedzīvoti attiecīgi pagarinājumā un pēcspēles metienos. Regulārās sezonas noslēgumā pēc 52 spēlēm izslēgšanas turnīrā iekļūs astoņas spēcīgākās no konferences 14 komandām.

Līgumu ar Rautakallio "Dinamo" uz diviem gadiem noslēdza 2011.gada aprīlī. Pagājušajā sezonā Rautakallio vadībā komanda iekļuva KHL izslēgšanas turnīrā, kur izstājās pirmajā kārtā pēc zaudējuma Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Pēc sezonas a/s ''Dinamo Rīga'' padome un valde visiem treneriem piedāvāja turpināt sadarbību.

Pirms Rautakallio Rīgas "Dinamo" galvenais treneris bija slovāks Jūliuss Šuplers, kam Ābols bija palīgs kopš 2008.gada. Pie Šuplera Ābols trenera amatā spēra pirmos soļus, jo iepriekš bija kluba "Rīga 2000" uzbrucējs, bet rokas traumas dēļ nevarēja turpināt hokejista karjeru. Ābols ir absolvējis Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju un ieguvis trenera licenci.

Nākamā spēle "Dinamo" būs 14.novembrī Rīgā pret Kazaņas "Ak Bars".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!