Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" parakstījis jaunu līgumu uz trim sezonām ar uzbrucēju Māri Bičevski, kurš iepriekšējā sezonā debitēja KHL.

20 gadu vecais uzbrucējs Māris Bičevskis (augums - 180 cm, svars - 79 kg) aizvadītās sezonas laikā spēlēja HK "Rīga" sastāvā Krievijas Jauniešu hokeja līgā (MHL) un Rīgas "Dinamo" rindās KHL čempionātā.

Sezonas pirmajā pusē viņš HK "Rīga" sastāvā spēlēja MHL čempionātā – regulārajā čempionātā 33 spēlēs gūstot astoņus vārtus un izdarot 13 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnot lietderības koeficentu "+2" un 76 soda minūtes. Pēc Špenglera kausa Šveicē, kurā Māris Bičevskis debitēja "Dinamo" sastāvā, viņš kļuva par stabilu pamatsastāva spēlētāju - KHL regulārajā čempionātā piedaloties 15 spēlēs, kurās izcēlās ar vienu vārtu guvumu un vienu rezultatīvu piespēli, nopelnot lietderības koeficentu "0" un 4 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 8:26 minūtes. Savukārt piecās "play-off" cīņās Bičevskis ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, nopelnīja lietderības koeficentu "-1" un 4 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 10:34 minūtes.

Māris Bičevskis "Dinamo" sistēmā spēlē kopš 2009. gada – pirmajā sezonā spēlējot DINAMO/JUNIORS komandā Baltkrievijas un Latvijas čempionātos (kļuva par Latvijas čempionu), un pēc tam nākamās divas sezonas HK RĪGA sastāvā startēja MHL čempionātā. Māris Bičevskis savulaik spēlējis Latvijas U18 un U20 izlašu sastāvos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!