Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pagarinājis līgumus ar kanādiešu uzbrucēju Polu Ščehuru un latviešu aizsargu Arvīdu Reķi, vēsta vienība.

Ar abiem hokejistiem līgums pagarināts uz vienu sezonu. Pirms līguma noslēgšanas Reķis bija neierobežoti brīvais aģents, bet Ščehura – ierobežoti brīvais aģents.

27 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs Ščehura aizvadītajā KHL sezonā "Dinamo" sastāvā piedalījās 43 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva astoņus vārtus un atdeva 20 rezultatīvas piespēles, nopelnīja lietderības koeficentu +3, iekrāja18 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 17:03 minūtes. Savukārt Cerības kausā viņš piedalījās 13 mačos, kuros guva piecus vārtus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja lietderības koeficentu +6 un 18 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 18:57 minūtes. Ščehura Rīgas klubam pievienojās 2012. gada septembra beigās, pārnākot no cita KHL kluba Prāgas "Lev", bet pirms tam viņš ir aizvadījis 92 spēles NHL klubu Tampabejas "Lightnings" un Bufalo "Sabres" sastāvos.

34 gadus vecais aizsargs Reķis aizvadītajā KHL sezonā Rīgas "Dinamo" sastāvā piedalījās 39 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva vienus vārtus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles, nopelnīja lietderības koeficentu -2 un 22 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 18:19 minūtes. Cerības kausā Reķis piedalījās trīs mačos, kuros guva divus vārtus, kā arī nopelnīja lietderības koeficentu +5, vidēji laukumā pavadot 11:51 minūtes.

Aizsargs Rīgas komandai pievienojās 2010. gada vasarā, kluba sastāvā trīs KHL sezonās, piedaloties 138 spēlēs, kurās ir guvis 5 vārtus un atdevis 12 rezultatīvas piespēles, nopelnījis neitrālu lietderības koeficentuun 113 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 18:16 minūtes.

Rīgas "Dinamo" komandā neierobežoti brīvajiem aģentiem kļuvuši vārtsargs Māris Jučers, aizsargi Mārtiņš Porejs, Edgars Dīķis, Rodrigo Laviņš un Andrejs Smirnovs, kā arī uzbrucēji Elvijs Biezais, Aleksandrs Burcevs, kanādietis Džeimijs Džonsons, Miks Lipsbergs un Juris Upītis. Savukārt par ierobežoti brīvajiem aģentiem kļuvuši aizsargs Oskars Cibuļskis, kā arī uzbrucēji Andris Džeriņš, Vitālijs Pavlovs.

Neierobežoti brīvā aģenta statuss ļauj brīvi pārcelties uz jebkuru citu komandu. Ierobežota brīvā aģenta statuss saglabā klubam pirmtiesības uz spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!