Foto: F64
Kanādas hokejists Džeisī Lipons karjeru nolēmis turpināt Zviedrijas augstākās līgas (SHL) vienībā "Oskarshamn", otrdien vēsta kluba tīmekļa vietne.

Vēl pirmdien Lipons "Dinamo" rindās pret Kazaņas "Ak Bars" aizvadīja spēli Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Uzbrucējs laukumā pavadīja nedaudz vairāk par 19 minūtēm un reizi rezultatīvi piespēlēja.

Lai arī Lipons izcēlās ar solīdu statistiku, karstasinīgais kanādiešu uzbrucējs savu pagaidām pēdējo KHL spēli pameta priekšlaicīgi, jo pašā mača izskaņā, "dinamiešiem" spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem, tika noraidīts, bet pēc tam nopelnīja disciplināro sodu līdz spēles beigām.

Lipons šosezon "Dinamo" rindās aizvadīja 37 spēles, kurās izcēlās ar 20 rezultativitātes punktiem (8+12). Tāpat viņš nopelnīja 74 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -5. Itin bieži Kanādas hokejists "Dinamo" spēlēs atzīmējās ar ātrāko slidojumu starp visiem hokejistiem.

"Oskarshamn" savā mājaslapā vēsta, ka "Dinamo" jau ir zaudējusi iespēju iekļūt izslēgšanas spēlēs, tāpēc neiebilda priekšlaicīgi atbrīvot uzbrucēju. "Dinamo" vienība šo informāciju pagaidām oficiāli nav apstiprinājusi.

SHL čempionāta komanda vēsta, ka līgums ar Liponu noslēgts līdz šīs sezonas beigām.

Tādējādi rīdzinieku komandu turpina pamest vairāki ārzemju hokejisti. Kopš Ziemassvētkiem klubs šķīries arī no Džordana Mareja, Deivida Levina, Zeina Makintaira un Zaka Mičela, bet pašmāju hokejists Jānis Jaks devās uz AHL vienību Beikersfīldas "Condors".

"Oskarshamn" šosezon 39 spēlēs iekrājusi 43 punktus un ierindojas 12. vietā. Komandai līdz iekļūšanai izslēgšanas spēļu zonā pietrūkst divi punkti.

Savukārt "Dinamo" ar 25 punktiem 55 dueļos ir pēdējais starp 11 Rietumu konferences klubiem. Rīgas komandai šajā KHL sezonā atlikušas vēl tikai piecas spēles.

27 gadus vecais uzbrucējs Lipons iepriekšējo sezonu aizvadīja Amerikas Hokeja līgas (AHL) kluba Manitobas "Moose" rindās. 2019./2020. gada sezonā uzbrucējs "Moose" rindās sakrāja 31 (13+18) rezultativitātes punktu 61 mačā.

2015./2016. gada sezonā uzbrucējs aizvadīja arī deviņas spēles Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vinipegas "Jets" rindās, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli un piecām soda minūtēm.

"Jets" hokejistu izvēlējās 2013. gada jauno hokejistu NHL drafta 3. kārtā ar kopējo 91. numuru, taču lielāko karjeras daļu viņš ir pavadījis AHL, kur 452 spēlēs regulārajā čempionātā viņš sakrājis 222 (80+142) rezultativitātes punktus, bet 23 "play-off" mačos divus (1+1) rezultativitātes punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!