Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Brendons Makmilans pārgājis uz Omskas "Avanagard" vienību, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas komandas preses sekretārs Jānis Stepītis.

Par hokejista pāreju paziņojusi arī Balašihā bāzētā "Avangard" komanda, bet iepriekš par darījumu ziņoja laikraksts "Sport-Express".

Šajā sezonā 29 gadus vecais Makmilans 34 spēlēs guvis deviņus vārtus, veicis 11 rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -7. Kanādietis ir Rīgas "Dinamo" otrs rezultatīvākais hokejists.

Makmilanam šī ir trešā sezona Rīgas komandā, bet pirms tam viņš 2016./2017. gada sezonā spēlēja Zagrebas "Medveščak" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībās. Kanādas uzbrucējs KHL 192 spēlēs guvis 45 vārtus un veicis 41 rezultatīvu piespēli.

29 gadus vecais sportists Eiropas hokeju pirmo reizi iepazina 2015./2016. gadā, kad viņš spēlēja Vācijas augstākās līgas (DEL) vienībā Ingolštates ERC.

Makmilans tika izraudzīts 2008. gada NHL draftā ar kopējo 85. numuru un pasaules spēcīgākajā hokeja līgā aizvadīja teju 200 mačus. Pirms tam spēlējot Ziemeļamerikas junioru līgās, kanādietis debiju NHL piedzīvoja 2010./2011. gada sezonā, kad regulārajā čempionātā aizvadīja uzreiz 60 spēles Anaheimas "Ducks" rindās, atzīmējoties ar 11 vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm. Savukārt pēc tam sešās Stenlija kausa cīņās viņa kontā bija vieni vārti un viena piespēle.

Tik veiksmīgs turpinājums Makmilenam gan nesekoja, jo sezonā aizvadīto NHL spēļu skaits lielāks nekļuva. Kopumā viņš NHL pabija piecas sezonas, bez "Ducks" komandas pārstāvot arī Arizonas "Coyotes" un Vankūveras "Canucks" vienība. Kopumā uzbrucējs šajā līgā aizvadīja 179 spēles, kurās guva 16 vārtus un veica 23 rezultatīvas piespēles.

Makmilans bija "Dinamo" sastāvā, kad komanda devās izbraukuma sērijā uz Podoļsku un Helsinkiem, bet ceturtdienas un sestdienas spēlēs viņš nepiedalīsies.

Rīgas "Dinamo" komanda ar 27 punktiem 38 spēlēs ieņem pēdējo vietu līgā un izslēgšanas turnīra sasniegšanai būs nepieciešams liels brīnums.

Savukārt Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā "Avangard" ar 50 punktiem 38 spēlēs ir otrā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!