Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas sestajā mačā sestdien savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) uzvarēja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass".

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām "Dinamo" hokejisti no sev nelabvēlīgā rezultāta 1-3 panākuši neizšķirtu 3-3. Paredzams, ka izšķirošais mačs pirmdien Ukrainā valdošās nestabilās politiskās situācijas dēļ tiks rīkots Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā.

Rīgas "Dinamo" komandas labā vārtus guva Lauris Dārziņš un Andris Džeriņš, bet "Donbass" rindās izcēlās Maksims Jakuceņa.

Spēles ievadā abas komandas darbojās piesardzīgi, bet pirmie pie metieniem tika viesi, tomēr Jakubs Sedlāčeks "Dinamo" vārtos darbojās pārliecinoši. Laukuma saimniekiem nekādi neveicās ar uzbrukumu veidošanu, kamēr "Donbass" hokejisti bija pārņēmuši iniciatīvu savās rokās. Septītajā minūtē pārkāpumu veica pret Džeriņu, tomēr sekojušajā vairākumā mājinieki savas iespējas neizmantoja.

Turpinājumā ar bīstamiem uzbrukumiem apmainījās abas komandas, tomēr pārliecinošs bija gan Sedlāčeks, gan "Donbass" vārtsargs Maikls Leitons. Trešdaļas beigās "Dinamo" izdevās radīt pamatīgu spiedienu pie viesu vārtiem, tomēr atbildes uzbrukumā "Donbass" pamanījās satricināt rīdzinieku vārtu pārliktni. Pēdējā minūtē viesi neizmantoja vēl vienu labu iespēju izcelties, bet noraidījumu izpelnījās Šekura. Atlikušajā laikā vēl divas reizes komandu glāba Sedlāčeks.

Otrās trešdaļas ievadā "Dinamo" izturēja atlikušo laiku mazākumā un uzreiz tika pie iespējas darboties vairākumā, tomēr tajā mājinieki nebija pārliecinoši. Tā vietā trešdaļas sestajā minūtē vadībā izvirzījās viesi, kad Jakuceņa izslidoja no aizvārtes un pārspēja Sedlāčeku. Pēcāk komandas tika sodītas ar abpusēju vairākumu, bet iniciatīva pamazām pārgāja mājinieku pusē.

Centieni ar gūtiem vārtiem vainagojās trešdaļas vidū, kad pēc ilgstošas saspēles precīzs bija Dārziņš, panākot izlīdzinājumu. Neilgi pēc tam vienības tika sodītas ar vēl vienu abpusējo noraidījumu, bet sešas minūtes pirms trešdaļas beigām vadībā "Dinamo" izvirzīja Džeriņš, kura raidītā ripa veiksmīgi mainīja lidojuma virzienu. Pēc tam abas komandas apmainījās ar labām vārtu gūšanas iespējām, bet "Dinamo" veiksmīgo spēles nogriezni pārtrauca Šekura, kurš tika noraidīts. Mazākumu mājinieki izturēja, arī līdz trešdaļas beigām izturot viesu spiedienu.

Trešās trešdaļas ievadā "Dinamo" aizsardzībā demonstrēja ļoti pārliecinošu sniegumu un vien retu reizi ļāva viesiem cerēt uz vārtu ieņemšanu. Cīņas gaita gan pamainījās pēc Hosas saķeršanās ar Jakuceņu, kurā iesaistījās arī vairāki abu komandu spēlētāji. "Donbass" sāka sagādāt Sedlāčekam ļoti lielu darba apjomu, tomēr "Dinamo" vārtu vīrs ar saviem pienākumiem tika galā. Doņeckas kluba spiediens auga ar katru minūti, bet vienā epizodē viesiem neizdevās raidīt ripu jau tukšā mājinieku vārtu stūrī.

Pēc vēl vienas saķeršanās laukumā "Dinamo" rindās noraidījumu izpelnījās Meija, tomēr laukuma saimnieki savus vārtus ar milzu pūlēm nosargāja. Līdz pamatlaika beigām bija palikušas trīs ar pusi minūtes, kad "Dinamo" no vārtu zaudēšanas glāba stabs. "Donbass" hokejisti turpināja uzbrukt ar milzīgiem spēkiem, kamēr "Dinamo" turpināja izmisīgi aizsargāties. Laukuma saimniekiem izdevās likvidēt visas briesmas pie saviem vārtiem, nosargājot uzvaru.

Pēc cīņas beigām kautiņā iesaistījās Hosa.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!