Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas nākamo mājas spēļu norises vietu lems tikai tad, kad kļūs zināmi pretinieki, vortālam "Delfi Sports" skaidroja "Dinamo" preses sekretārs Jānis Stepītis.

Atgādinām, ka Rīgas "Dinamo" ceturtdien dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 2:1 pieveica Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo", triumfējot visā sērijā ar 4-2.

Nākamajā kārtā rīdzinieki tiksies ar Jaroslavļas "Lokomotiv" vai Mitišču "Atlant". Ja sērijā būs nepieciešamas vismaz sešas spēles, tad divas no trijām mājas spēlēm – 12. un 18.martā - rīdzinieki nevarēs aizvadīt "Arēnā Rīga". Kā liecina "Arēna Rīga" mājaslapa internetā, 12.martā "Arēnā Rīga" uzstāsies viens no Krievijas šobrīd slavenākajiem estrādes mūzikas izpildītājiem Valērijs Meladze. Savukārt 18.martā "Arēnā Rīga" uzstāsies gregoriāņu mūku dziedājumu iedvesmotā vācu grupa "Gregorian".

"Par to, ka būs problēmas, ja iekļūsim otrajā kārtā, zinājām jau sen. Nevarējām jau neko risināt, kamēr nebijām iekļuvuši nākamajā kārtā," teica Stepītis. "Tagad gaidīsim, kas būs pretinieki, bet tāpat jau notiek sarakste ar KHL par šo jautājumu. Bet, pirmkārt, ir jāsagaida pretinieks, jo bez pretinieka piekrišanas tāpat neko nevar darīt."

Atbildot uz jautājumu par iespējamo spēlēšanu Piņķos, Stepītis bija izvairīgs. "Ir vairāki varianti, bet pagaidām to negribu atklāt. Domājam."

Trīs sezonu laikā rīdzinieki ārpus "Arēnas Rīga" mājas spēles ir aizvadījuši Piņķos un Liepājā, kā arī Helsinkos.

Stepītis piebilda, ka KHL arī ir ieinteresēts lielākas līdzjutēju auditorijas pulcēšanai spēļu laikā, tādējādi netieši norādot, ka varētu sagaidīt arī kādu pretimnākšanu no līgas vadības. Iespējams, ka tiks lūgts mainīt spēļu datumus, bet par to lielāka skaidrība būs pēc pretinieku uzzināšanas.

Rīgas "Dinamo" pretiniekus nākamajā kārtā uzzinās sestdien, kad izšķirošo spēli aizvadīs Minskas "Dinamo" un Jaroslavļas "Lokomotiv". Jaroslavļas kluba uzvaras gadījumā rīdziniekiem būs jāspēlē ar "Lokomotiv", bet Minskas komandas uzvaras gadījumā Rīgas "Dinamo" nākamajā kārtā spēlēs pret Mitišču "Atlant".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!