Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" parakstījusi pilnvērtīgus līgumus ar uzbrucējiem Edgaru Kuldu un Filipu Bunci, informē vienība.

Abi uzbrucēji bija vieni no hokejistiem, ar kuriem klubs pirms mēneša noslēdza pārbaudes laika līgumus. Pēc treniņnometnes, kas tika aizvadīta no 19. jūlija līdz 4. augustam Liepājā, tika pieņemts lēmums parakstīt pilnvērtīgus līgumus ar Kuldu un Bunci.

26 gadus vecais Kulda iepriekšējā sezonā pārstāvēja Krievijas Augstākās līgas (VHL) klubu Novokuzņeckas "Metallurg". VHL čempionātā uzbrucējs 55 spēlēs iekrāja desmit vārtus un 13 rezultatīvas piespēles.

Kulda "Dinamo" pārstāvēja arī no 2015. līdz 2018. gadam, KHL piedaloties 109 mačos, kuros guva astoņus vārtus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles. Pēc tam viņš gadu spēlēja Čehijas klubā Zlīnas "PSG Berani", bet pirms pievienošanās "Metallurg" sezonu pārstāvēja citu VHL komandu Karagandas "Sarjarka".

2014. gadā Kulda tika nosaukts par prestižākā Kanādas junioru turnīra Memoriālā kausa vērtīgāko hokejistu un sekojošajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā viņu septītajā kārtā ar 193. numuru izvēlējās Arizonas "Coyotes" komanda. Tiesa, pasaules spēcīgākajā hokeja līgā Kulda tā arī nedebitēja un pēc trim sezonām Rietumu hokeja līgas (WHL) čempionātā devās uz Eiropu.

24 gadus vecais Buncis 2020./2021. gada sezonā spēlēja Vācijas augstākās līgas (DEL) komandā Krēfeldes "Pinguine", kurā 38 mačos guva trīs vārtus un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja.

Buncis sezonu iesāka Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), kur Arizonas Universitātes komandas sastāvā aizvadīja divas spēles. NCAA viņš spēlēja iepriekšējās četras sezonas, bet pirms tam Buncis bija ASV jaunatnes līgu komandās.

"Dinamo" galvenais treneris nākamsezon būs krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistēs Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!