Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ceturtdien Somijā pirmajā pārbaudes spēlē zaudēja Helsinku "Jokerit" ar 0:5.

"Dinamo" piekāpās "Jokerit", kuras vārtus vēl iepriekšējā sezonā sargāja latvietis Jānis Kalniņš, ar 0:5 (0:1, 0:2, 0:2).

Divus pēdējos vārtus uzvarētāju labā guva Tēmu Turunens, bet pa vieniem vārtiem Džordana Šrēdera, Īro Pakarinena un Olivera Tuhkanena kontā.

Rīgas komanda uz Somiju devusies 25 hokejistu sastāvā, bet mājās palika seši hokejisti, kuri šobrīd Latvijas valstsvienības sastāvā gatavojas olimpiskajam kvalifikācijas turnīram, kā arī pieci savainotie spēlētāji. Tāpat sastāvā nav kanādiešu aizsarga Brendona Gormlija, ar kuru par līguma noslēgšanu "Dinamo" paziņoja vien ceturtdien.

Uz Somiju devās: vārtsargi - Matejs Mahovskis, Juhans Matsons, Ēriks Vītols; aizsargi - Nerijus Ališausks, Frenks Korrado, Ņikita Mateiko, Miks Tumānovs, divi jaunie "Rīgas" aizsargi Daniels Goršanovs un Harijs Šmits, kā arī ar pārbaudes līgumu Patriks Ozols; uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Filips Buncis, Rudolfs Červenijs, Nikolajs Jeļisejevs, Jere Karjalainens, Edgars Kulda, Gints Meija, Emīls Puarjē, Aleksandrs Protapovičs, Lukāšs Radils, Hanters Šinkaruks, Gunārs Skvorcovs, Jānis Švanenbergs, Peters Tīvola, Sebastians Venstrems.

Latvijas valstsvienībā olimpiskajam kvalifikācijas turnīram Rīgā gatavojas Oskars Cibuļskis, Kārlis Čukste, Ralfs Freibergs, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle un Lauris Dārziņš.

Savainojumu un veselības problēmu dēļ Rīgā palika Roberts Mamčics, Ernests Ošenieks, Rīss Skārlets, Mārtiņš Karsums un Patriks Zabusovs.

"Dinamo" galvenais treneris nākamsezon būs krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistēs Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!