Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" "pārēju loga" pirmajās stundās noslēgusi līgumus ar Latvijas izlases kandidātiem, aizsargiem Rafu Freibergu un Oskaru Cibuļski.

33 gadus vecais Cibuļskis atgriežas rīdzinieku rindās pēc četrām sezonām, kuras aizvadīja Čehijas spēcīgākajā līgā. Iepriekšējā sezonā Cibuļskis spēlēja "Litvinov" komandā.

Oskars Cibuļskis dzimis 1988. gada 9. aprīlī Rīgā, augums 188 cm, svars 86 kg. Iepriekšējā sezonā Čehijas līgas regulārajā čempionātā viņš 45 spēlēs guva četrus vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles, nopelnīja 47 soda minūtes un lietderības koeficientu "+6", bet "play-off" trīs spēlēs atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Kopumā savas profesionālās karjeras laikā Cibuļskis astoņās sezonās Rīgas "Dinamo" rindās aizvadījis 304 spēles (16 vārti un 39 piespēles), bet Čehijas līgā, spēlējot "Hradec Kralove" un "Litvinov" rindās aizvadījis 201 spēli (16 vārti un 38 piespēles). Cibuļskis savulaik vienu sezonu aizvadījis arī Austrijas EBEL (ICEHL) līgā "Salzburg" kluba sastāvā, 69 spēlēs gūstot trīs vārtus un izdarot 12 rezultatīvas piespēles.

Latvijas valstsvienības sastāvā viņš ir piedalījies septiņos pasaules čempionātos, kopā izlases sastāvā aizvadot 117 spēles.

Rīgas "Dinamo" rindās atgriežas arī 29 gadus vecais Freibergs, kurš aizvadītajā sezonā izcīnīja Čehijas čempiona titulu ar "HC Ocelari Trinec" komandu, bet 2016./2017. gada sezonu aizvadīja rīdzinieku rindās.

Freibergs dzimis 1991. gada 17. maijā Rīgā, augums 180 cm, svars 87 kg. 2020./2021. gada sezonu Čehijas līgā viņš iesāka "HC kometa Brno" komandas sastāvā (29 spēles, divi vārti un sešas rezultatīvas piespēles), bet pabeidza "HC Ocelari Trinec" komandas sastāvā (regulārajā čempionātā 15 spēlēs atdeva sešas rezultatīvas piespēles, nopelnīja seās soda minūtes un lietderības koeficientu "+7", bet "play-off" 16 spēlēs guva trīs vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, nopelnīja divas soda minūtes un lietderības koeficientu "+3", izcīnot Čehijas čempiona titulu.

Kopumā savas profesionālās karjeras laikā Ralfs Freibergs vienīgajā sezonā rīdzinieku rindās 38 spēlēs guva vienus vārtus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles. Čehijas līgā kopumā trīs komandu rindās viņš aizvadījis 227 spēles (17 vārti un 84 rezultatīvas piespēles), divas sezonas aizvadīja ECHL aizvadījis 119 spēles (5 vārti un 41 piespēle), 2 sezonās ASV studentu līgā NCAA 45 spēlēs 4 vārti un 25 piespēles, ASV junioru līgās NAHL (88 spēles, 8 vārti un 70 piespēles) un USHL (58 spēles, 8 vārti un 37 piespēles), bet pirms došanās uz ASV vienu sezonu spēlēja Rīgas "Dinamo" sistēmas komandā "Dinamo Juniors" Baltkrievijas Atklātajā čempionātā un Latvijas čempionātā.

Latvijas valstsvienības sastāvā viņš ir piedalījies vienās olimpiskajās spēlēs un piecos pasaules čempionātos, kopā izlases sastāvā aizvadot 82 spēles (2 vārti un 13 piespēles).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!