Foto: F64

Rīgas "Dinamo" ar uzvaru turpina tradicionālo pirmssezonas hokeja turnīru, "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņu, otrajā spēlē ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pieveicot spēcīgo Kazaņas "Ak Bars" vienību.

Spēles rezultāts tika atklāts mača 14. minūtē, kad "Ak Bars" vārtsargu Emīlu Garipovu pārspēja "Dinamo" jaunpienācējs Denijs Kristo. Vienu vārtu pārsvars noturējās gandrīz visu otro periodu, kamēr trīs sekundes pirms trešdaļas beigu signāla ar spēcīgu, tālu metienu no zonas līnijas Garipovu pārspēja Aleksandrs Jerofejevs, divkāršojot rīdzinieku pārsvaru - 2:0.

Trešos vārtus rīdzinieku labā guva Uvis Balinskis trešā perioda vidū, taču viesi rokas nenolaida un Andrejs Popovs nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām vienus vārtus atguva – 3:1.

Lai arī kazaņieši spēles beigās nomainīja Garipovu pret sesto laukuma spēlētāju, pārspēt Džastinu Pītersu viņiem neizdevās, tāpat kā rīdziniekiem ieraidīt ripu tukšajos pretinieku vārtos, un ar šo rezultātu spēle arī noslēdzās.

Līdz ar to Rīgas "Dinamo" ir izcīnījuši otro uzvaru Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņā un garantējuši iekļūšanu finālā. Kā ziņojām, turnīra pirmajā spēlē ar 3:2 tika pārspēts Minskas "Dinamo", kas pirmdien piedzīvoja vēl vienu zaudējumu, piekāpjoties Jaroslavļas "Lokomotiv", ko turnīra pirmajā spēlē pieveica Kazaņas "Ak Bars".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!