Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" pievienojies ar ilggadējo Slovākijas izlases vārtsargu Jūliusu Hudāčeku, ziņots vienības mājaslapā.

33 gadus vecais Hudāčeks dzimis 1988. gada 9. augustā Slovākijas pilsētā Spišska Nova Vesā.

Karjeras laikā vārsargs ieguvis ļoti prestižas trofejas. 2014./2015. gada sezonā, pārstāvot Zviedrijas klubu "Orebro", tika atzīts par labāko līgas vārtsargu un nosaukts par MVP jeb vērtīgāko čempionāta vārtsargu.

Tāpat Hudāčeka kontā arī trīs čempionu tituli Slovākijas čempionātā, un 2012. gadā kopā ar Slovākijas nacionālo valstsvienību iegūta sudraba medaļa pasaules čempionātā.

Hokejists piecas sezonas aizvadījis KHL čempionātā, pārstāvot Novosibirskas "Sibirj", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandas. Trīs reizes Hudāčeks iekļauts KHL Zvaigžņu spēļu sastāvos.

Pieredzējušajam vārtsargam ir liela pieredze starptautiskajā hokeja arēnā. Kopumā viņš Slovākijas izlases rindās aizvadījis septiņus pasaules čempionātus.

Pagājušajā sezonā Hudāčeks spēlēja "Spartak" komandā, vidēji spēlē ielaižot 2,43 ripas un atvairot 90,6% pretinieku metienu. Maskavas komandā viņš aizvadīja pēdējās trīs sezonas pēc kārtas.

Ziņots, ka komanda pārtrauca sadarbību ar Čehijas hokeja vārtsargu Mateju Mahovski.

Nākamo spēli "dinamieši" aizvadīs pirmdien, kad pēc izlašu spēļu pārtraukuma beigām uzņems Vladivostokas "Admiral" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!