Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" savās mājās notiekošā tradicionālā "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) kausa izcīņas finālspēlē trešdien ar rezultātu 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) uzvarēja latviešu uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvēto atjaunoto KHL komandu Jaroslavļas "Lokomotiv".

Vārtus Rīgas "Dinamo" labā guva Elvijs Biezais, Mārtiņš Karsums un Miks Indrašis, bet "Lokomotiv" rindās precīzi meta Niklass Hagmans.

Jau pēc vienas nospēlētas minūtes "Lokomotiv" palika mazākumā, tomēr Rīgas "Dinamo" vairākumā nerādīja lielas briesmas Vitālija Koļesņika sargāto vārtu tuvumā un rezultāts netika atklāts. Uzreiz pēc tam divu minūšu noraidījumu par pretinieka klupināšanu saņēma Latvijas kluba uzbrucējs Gints Meija - vairākumā "Lokomotiv" hokejistiem bija pāris labas iespējas gūt vārtus, taču droši spēlēja rīdzinieku vārtsargs Māris Jučers, neļaujot sevi pārspēt.


Turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās un pāris labas iespējas gūt vārtus bija abām komandām, taču pārliecinoši spēlēja abi vārtsargi un rezultāts joprojām netika atklāts. Pirmās trešdaļas otrajā daļā komandas apmainījās ar noraidījumiem, tomēr neviens no šiem vairākumiem netika realizēts, līdz ar to pēc pirmajām 20 minūtēm rezultāta tablo vēstīja par bezvārtu neizšķirtu.

Otro trešdaļu Rīgas "Dinamo" hokejisti sāka aktīvi un mača 27.minūtē atklāja rezultātu, kad Gunāra Skvorcova metienu Koļesņiks atvairīja, taču veiklākais cīņā vārtu priekšā izrādījās Biezais, kurš atlēkušo ripu iebakstīja "Lokomotiv" komandas vārtos - 1:0. Pēc gūtajiem vārtiem rīdzinieki turpināja aktīvi uzbrukt, taču palielināt pārsvaru neizdevās. Mača turpinājumā arī "Lokomotiv" komanda izveidoja pāris labus uzbrukumus, tomēr tie Jučeram neradīja problēmas.

Otrās trešdaļas vidū "Dinamo" hokejistiem nācās aizstāvēties četratā pret pieciem pretiniekiem, tomēr šis mazākums sekmīgi tika izturēts. Turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi, bet otrās trešdaļas beigu daļā rīdzinieki ilgstoši uzturējās pretinieku aizsardzības zonā un šis lielais uzbrukumu vilnis vainagojās panākumiem. Spēles 37.minūtē Karsums, ieslidojis vārtu priekšā, saņēma lielisku piespēli no Džeimija Džonsona un ieraidīja to vārtos. Šie Karsumam bija piektie vārti šajā LDz kausa izcīņā.

Mirkli pēc gūtajiem vārtiem uz noraidīto spēlētāju soliņa devās Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Aleksandrs Žirū, tomēr šajā vairākumā "Lokomotiv" neizdevās vienus vārtus atgūt, līdz ar to pēc otrās trešdaļas rīdzinieki bija vadībā ar 2:0.

Trešā trešdaļa Rīgas "Dinamo" sākas neveiksmīgi, jo jau pēc nospēlētām 69 sekundēm Hagmans rīdzinieku pārsvaru samazināja līdz minimumam. Arī turpinājumā viesiem bija pārsvars un viņi izveidoja vairākus pietiekami bīstamus uzbrukumus, tomēr Jučers novērsa visas briesmas savu vārtu tuvumā. Izturējuši lielu pretinieku spiedienu uz saviem vārtiem, rīdzinieki trešās trešdaļas vidū tika pie iespējas spēlēt vairākumā. Tas tika realizēts jau pēc 17 sekundēm, kad pēc Džonsona un Karsuma saspēles ripa nonāca pie Indraša, kurš to bez vilcināšanās raidīja vārtos - 3:1.

Turpinājumā spēle bija līdzīga un visa cīņa pārsvarā notika laukuma vidusdaļā, bet pusotru minūti pirms mača pamatlaika beigām "Lokomotiv" komanda laukumā sūtīja sesto spēlētāju, turklāt "Dinamo" šajā brīdī spēlēja mazākumā, taču tas nepalīdzēja Jaroslavļas klubam izglābt maču, un Latvijas klubs svinēja uzvaru ar 3:1.

Par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti abi vārtsargi - Jučers un Koļesņiks.

Tikmēr par visa turnīra vērtīgāko spēlētāju tika nosaukts Karsums. Par labāko vārtsargu kļuva Jučers, labākā aizsarga godu izpelnījās Ivans Višņevskis no cita KHL kluba Mitišču "Atlant", bet par labāko uzbrucēju atzina "Lokomotiv" komandas kapteini Alekseju Kaļužniju.

Šī bija Rīgas "Dinamo" pēdējā pārbaudes spēle pirms regulārā čempionāta sākuma.

Otrdien abas komandas spēkojās arī pamatturnīra pēdējā mačā, kad Rīgas "Dinamo" cieta neveiksmi ar 1:4. Šī bija "Lokomotiv" komandas sestā uzvara pēc kārtas. Tomēr jau pirms šī dueļa abas komandas bija garantējušas vietu finālā.

Kā ziņots, mačā par trešo vietu trešdien Somijas klubs Espo "Blues" ar rezultātu 3:2 pēcspēles metienu sērijā pieveica KHL komandu Mitišču "Atlant".

Arī šīs komandas savā starpā tikās pamatturnīra pēdējās kārtas spēlē otrdien, kad "Atlant" uzvarēja ar 2:1.

Jau vēstīts, ka LDz kausa pirmās kārtas spēlēs aizvadītajā sestdienā Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 4:3 pieveica "Blues" hokejistus, bet "Lokomotiv" ar 4:2 pārspēja "Atlant".

Savukārt otrajā kārtā svētdien Latvijas klubs ar 4:3 uzvarēja "Atlant" vienību, kamēr "Lokomotiv" ar 3:2 apspēlēja "Blues".

Rīgas "Dinamo" gatavošanās ciklu jaunajai sezonai sāka ar zaudējumu 1:2 Daugavpilī pret Minskas "Dinamo", bet turpinājums izdevies sekmīgs. Vispirms Piņķos ar 2:1 izdevās uzvarēt Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandu Aļmetjevskas "Ņeftjaņik", bet turpinājumā Ņižņijnovgorodā notikušajā turnīrā ar 3:2 pagarinājumā tika uzveikta Maskavas "Spartak", ar 5:3 Latvijas klubs pieveica pašreizējos Gagarina kausa turētājus Maskavas "Dinamo", ko vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, un ar 3:0 pieveica vietējo "Torpedo" komandu (Māris Jučers savos vārtos neielaida nevienu ripu). Savukārt šī turnīra finālmačā Rīgas "Dinamo" ar 2:3 piekāpās "Spartak".

"Latvijas dzelzceļa" kauss Latvijas klubam ir pēdējais pirmssezonas turnīrs. Tajā Rīgas "Dinamo" komandai traumas dēļ nevar palīdzēt uzbrucējs Raitis Ivanāns.

Jau vēstīts, ka 2009.gadā "Latvijas dzelzceļa" kausa izcīņā uzvarēja Rīgas "Dinamo", kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" komandu, bet iepriekšējos divos gados sacensībās triumfēja "Lokomotiv", kas pirmajā reizē finālmačā pieveica Latvijas klubu, bet pērn pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandu. Pusotru nedēļu pēc šī triumfa pērn "Lokomotiv" komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu.

Savukārt Rīgas "Dinamo" komanda pagājušā gada turnīrā izcīnīja trešo vietu.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" gaidāmās sezonas KHL regulāro čempionātu sāks ar ļoti grūtu izbraukumu, kurā būs jāspēlē ar Čehijas vienību Prāgas "Lev", Bratislavas "Slovan" no Slovākijas un latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA komandu.

Jaunās sezonas pirmo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs 6.septembrī Prāgā, bet pirmo spēli savā laukumā Latvijas komanda aizvadīs 13.septembrī pret Novosibirskas "Sibirj" vienību, kurā nākamajā sezonā spēlēs latviešu aizsargs Artūra Kulda.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas spēja iekļūt KHL Gagarina kausa izcīņas turnīrā, taču Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 3-4 zaudēja "Torpedo" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!