Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" pirmdien mājas spēlē uzņems Minskas "Dinamo", abām vienībām tiekoties pirmo reizi šosezon.

Spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst. 19.30, tiešraidē to translējot kanālam "3 Sport Open HD". Portāls "Delfi" piedāvās tās teksta tiešraidi.

Rīgas komanda pirms izlašu pārtraukuma pirmo reizi šosezon piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo", zaudējot ar rezultātu 1:3. Savukārt pirms tam rīdziniekiem bija vēl divas mājas spēles, kurās laukuma saimnieki ar 1:2 atzina Habarovskas "Amur" pārākumu un ar 2:3 pagarinājumā zaudēja Podoļskas "Vitjazj".

Tikmēr Minskas vienība pēdējā spēlē pirms izlašu pārtraukuma ar rezultātu 5:3 pārspēja Helsinku "Jokerit". Tiesa, pirms tam Minskas "Dinamo" piedzīvoja trīs zaudējumus pēc kārtas, ar 1:2 piekāpjoties Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ar 1:4 zaudējot Podoļskas "Vitjazj" un ar 3:4 "Soči".

Rīgas "Dinamo" izlašu pārtraukuma laikā aizmainīja vārtsargu Juhanu Matsonu uz Jekaterinburgas "Avtomobilist", taču piesaistīja Krievijas hokeja vārtsargu Vladislavu Grosu un uzbrucēju Arsēnu Hisamutdinovu.

Abas komandas šosezon vēl nav tikušās, taču kopā KHL ietvaros ir spēlējušas savā starpā 50 reizes, no kurām 23 mačos uzvaru svinēja rīdzinieki.

Rīgas "Dinamo" ar 30 izcīnītiem punktiem 38 spēlēs ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē, bet Minskas "Dinamo" 39 mačos tikusi pie 43 punktiem un ierindojas devītajā vietā.

Savainoto spēlētāju sarakstā Rīgas vienībai ir iekļauti aizsargi Oskars Cibuļskis un Nerijus Ališausks un uzbrucēji Mārtiņš Karsums un Aleksandrs Protapovičs. Viesu komandā nav savainotu spēlētāju.

Vladimiram Krikunovam galvenā trenera amatā asistē Valērijs Kuļibaba, Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!