Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" pēc paša spēlētāja iniciatīvas pārtraukusi līgumsaistības ar aizsargu Ondržeju Vitāseku, informē klubs.

30 gadus vecais čehu hokejists līguma laušanu pieprasījis ģimenes apstākļu dēļ.

Tādējādi komanda sarežģītā sezonas brīdī palikusi bez vēl viena aizsarga. Rīgas "Dinamo" jau divas spēles pēc kārtas pieteikusi vien sešus aizsargus, pirmdien pret "Soči" vienību aizsardzībā epizodiski spēlējot arī uzbrucējam Gunāram Skvorcovam. Trīs aizsargu virknējumus aizpildīja Jānis Jaks, Roberts Mamčics, Ernests Ošenieks, Rīss Skārlets, Tonijs Sunds un Kristaps Zīle.

Komandas galvenais treneris Pēteris Skudra iepriekš atklājis, ka Džordans Marejs iedzīvojies savainojumā, kura dēļ aizsargam tika veikta operācija, bet Kristaps Sotnieks ir saslimis. Nav gan zināms, kāpēc pirmdien laukumā nedevās Metjū Majone.

Vitāseks "Dinamo" rindās laukumā devās 19 KHL regulārā čempionāta spēlēs, guva vienus vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles, izpildīja 30 spēka paņēmienus, bloķēja 20 metienus, nopelnīja 16 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -9, vidēji laukumā pavadot nepilnas 19 minūtes.

Hokejists iepriekšējā sezonā pārstāvēja Habarovskas "Amur" komandu, kuras sastāvā 55 regulārā čempionāta spēlēs atzīmējās ar pieciem vārtu guvumiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Pirms tam viņš pa vienai sezonai pavadīja Pekinas "Kuņluņ Red Star" un Hantimansijskas "Jugra" vienībās. KHL viņš laukumā devies kopā 160 cīņās, kurā guvis 11 vārtus un izdalījis 26 rezultatīvas piespēles. Pirms došanās uz KHL Vitāseks sešas sezonas pārstāvēja Liberecas klubu.

Vitāseks, pārstāvot Čehijas izlasi, piedalījies 2014. gada pasaules čempionātā un 2018. gada olimpiskajās spēlēs.

"Dinamo" ar 16 punktiem 36 mačos ieņem pēdējo vietu starp 11 Rietumu konferences klubiem un ir vājākā komanda visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!