Foto: RIA Novosti/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas ”Dinamo” sestdien piedzīvoja zaudējumu kārtējās izbraukumu spēļu sērijas pirmajā mačā.

Rīgas ”Dinamo” ar rezultātu 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) piekāpās Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētajai Omskas ”Avangard” komandai. Tādējādi rīdzinieki šajā sezonā vēl ne reizi nav izcīnījuši pamatlaikā uzvaru izbraukumā.

Rīgas komandas labā ar vārtu guvumiem izcēlās Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums, bet uzvarētājiem precīzi meta Aleksandrs Frolovs, Kirils Ļjamins, Antons Belovs un Sergejs Kosticins.

Pirms spēles

"Dinamo" treneri šīs dienas mačam pieteica sešus aizsargus un 12 uzbrucējus, un spēlētāju virknējumi ir palikuši gandrīz tādi paši kā iepriekšējā mačā. Tikai Ģirta Ankipāna vietā kopā ar Aleksandru Ņiživiju un Andri Džeriņu spēlēs Gints Meija. Vārtos šodien atkal stājās Mikaēls Telkvists.

Pirmais periods

Jau pēc nospēlētām divām ar pusi minūtēm rīdzinieki palika skaitliskajā mazākumā, taču "Avangard" hokejistiem nebija daudz iespēju gūt vārtus. Turpinājumā cīņas gaita bija līdzīga un bīstamu momentu nebija, bet pirmās trešdaļas desmitajā minūtē "Dinamo" vēlreiz nācās aizstāvēties četratā pret pieciem pretiniekiem, jo uz noraidīto soliņu devās Raitis Ivanāns. Šoreiz mājinieki uzbruka daudz aktīvāk un bija ļoti tuvu rezultāta atklāšanai, taču Latvijas klubu no vārtu zaudējuma glāba vārtsargs Mīkaels Telkvists.

Neilgi pēc atgriešanās laukumā Ivanāns atkal izcēlās negatīvā nozīmē, jo par pretinieka grūšanu apmalē saņēma 5+20 minūšu disciplināro noraidījumu līdz spēles beigām. Līdz ar to "Avangard" tika pie iespējas piecas minūtes spēlēt vairākumā un šo iespēju sekmīgi izmantoja savā labā, kad mača 14.minūtē atklāja rezultātu. Ņikitas Pivcakina metienu Telkvists atvairīja, taču pie atlēkušās ripas pirmais tika Frolovs, kurš no sāna to raidīja gandrīz tukšos vārtos. Atlikušajā lielā vairākuma laikā mājiniekiem bija vēl pāris izdevības gūt vārtus, taču "Dinamo" vārtsargs darbojās nevainojami un rezultāts nemainījās.

Mača turpinājumā cīņa bija līdzīga un mierīga, bet pirmās trešdaļas beigu daļā "Dinamo" veica nelielu spiedienu uz pretinieku vārtiem, kas 46 sekundes pirms pirmā pārtraukuma ļāva panākt neizšķirtu - "Avangard" vārtu priekšā sekmīgi pacīnījās Daugaviņš, kurš uzbrukuma noslēguma fāzē ripu raidīja starp Omskas kluba vārtsarga Kari Ramo kājsargiem.

Otrais periods

Arī otrā trešdaļa Latvijas klubam sākās neveiksmīgi, jo jau pēc nospēlētām 58 sekundēm uz noraidīto soliņu devās Mārtiņš Karsums. Šajā vairākumā "Avangard" hokejisti nespēja izveidot neko bīstamu Telkvista sargāto vārtu priekšā, bet pēc tam komandas cīnījās līdzīgi un rezultāts nemainījās. Otrās trešdaļas vidū pirmo vairākumu šajā spēlē bija iespēja realizēt arī rīdziniekiem, tomēr tajā nekādas problēmas Ramo netika radītas.

Mirkli pēc tam, kad komandas atsāka cīņu vienādos sastāvos, mājiniekiem izdevās izvirzīties vadībā, kad Ļjamins ar spēcīgu metienu pārspēja Telkvistu. Piecas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām mājinieki atkal palika mazākumā, taču arī šoreiz "Dinamo" vārtus neizdevās gūt, bet uzreiz pēc vairākuma noslēgšanās Karsums panāca neizšķirtu 2:2. Pēc gūtiem vārtiem rīdzinieki turpināja aktīvi uzbrukt un otrās trešdaļas izskaņā gandrīz pusotru minūti spēlēja piecatā pret trim pretiniekiem, taču šajā lielajā vairākumā "Dinamo" komandai neizdevās pārņemt vadību.

Trešais periods

Trešajā trešdaļā komandas turpināja spēlēt diezgan piesardzīgi un ar uzbrukumiem īpaši neaizrāvās, līdz ar to pirmajās piecās minūtēs bīstamu epizožu nebija ne pie vieniem vārtiem. Spēles 47.minūtē "Avangard" komanda izpelnījās piekto noraidījumu pēc kārtas, tomēr mājinieki mazākumā spēlēja ļoti pašaizliedzīgi un rīdziniekiem nebija daudz variantu rezultatīvam uzbrukuma noslēgumam.

Sešas ar pusi minūtes pirms trešās trešdaļas beigām uz noraidīto soliņu devās "Dinamo" uzbrucējs Aleksandrs Žirū un šo vairākumu mājinieki realizēja jau pēc 20 sekundēm, kad Belovs no tuvas distances ar spēcīgu un neatvairāmu metienu trešo reizi pārspēja Telkvistu, izvirzot Omskas klubu vadībā ar 3:2. Mirkli vēlāk mazākumā palika jau laukuma saimnieki, taču Latvijas kluba spēlētāji nespēja pietiekami bīstami apdraudēt Ramo un izlīdzinājumu nepanāca.

Mača pamatlaika pēdējās minūtēs "Dinamo" aktīvi uzbruka un centās panākt neizšķirtu, taču to izdarīt neļāva pat Telkvista nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju, un 12 sekundes pirms trešās trešdaļas beigām Kosticins ar precīzu metienu tukšos vārtos pielika punktu šai cīņai.

Pujacs laukumā pavadīja 16 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā veica vienu nesekmīgu metienu pa vārtiem.

Rīgas Dinamo sastāvs:
Vārtsargi: #32 Mikaēls Telkvists (#37 Māris Jučers);

Aizsargi: #13 Guntis Galviņš (C) - #9 Krišjānis Rēdlihs, #72 Metjū Karls - #44 Oskars Cibuļskis, #14 Jēkabs Rēdlihs - #6 Arvīds Reķis;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (A) - #74 Džeimijs Džonsons - #19 Robs Šremps, #12 Aleksandrs Žirū - #38 Pols Šehura - #33 Kaspars Daugaviņš, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #25 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #41 Raitis Ivanāns (A) - #96 Māris Bičevskis - #98 Elvijs Biezais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!