Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas ”Dinamo” regulārā čempionāta spēlē otrdien ar rezultātu 3:5 (0:1, 2:0, 1:4) piekāpās Čeļabinskas "Traktor" komandai.

Rīgas "Dinamo" ar precīziem metieniem izcēlās Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Žirū un Andris Džeriņš, bet "Traktor" komandā rezultatīvi bija Maksims Karpovs, Vladimirs Antipovs, Petri Kontiola, Maksims Jakuceņa un Vjačeslavs Belovs.

Latvijas komandai šis bija piektais zaudējums pēc kārtas. Tāpat Rīgas ”Dinamo” pēdējās desmit spēlēs pēc kārtas nav izcīnījusi uzvaru pamatlaikā.


Pirms spēles

”Dinamo” treneri šīs dienas mačam pieteica sešus aizsargus un 12 uzbrucējus, un spēlētāju virknējumi ir palikuši gandrīz tādi paši kā iepriekšējā mačā. Izmaiņas ir notikušas tikai aizsardzības līnijā, kur diskvalifikācijas dēļ spēle ir jāizlaiž Metjū Karlam, bet malā tika atstāts Rodrigo Laviņš. Viņu vietā spēlēja Oskars Cibuļskis un Jēkabs Rēdlihs. Vārtus sargāja Mikaēls Telkvists.

Pirmais periods

Spēles sākumā abas komandas izdarīja metienus pa pretinieku vārtiem, bet mača temps nebija pārāk augsts. Pirmā labā iespēja gūt vārtus bija ”Dinamo” komandai, kad Aleksandrs Žirū ar Gunti Galviņu izgāja divatā pret vienu aizsargu, taču Galviņam metiens pēc ne pārāk precīzas piespēles neizdevās. Mača astotajā minūtē mājiniekiem bija vairākums, kurā tika izkombinēti labi uzbrukumi, bet ripu iedabūt vārtos tā arī neizdevās.

Desmitajā minūtē rīdzinieki atkal spēlēja ar viena vīra pārsvaru, nomētājot pretinieku vārtus, taču nesekmīgi. Savukārt ”Traktor” komandai spēle uzbrukumā nevedās, un arī pirmajā vairākumā nekas bīstams viņiem neizdevās. Trešdaļas pēdējā minūtē Galviņš rupji kļūdījās pie saviem vārtiem, un Karpovs ieguva ripu, iemetot to tuvējā vārtu stūrī.

Otrais periods

Otrās trešdaļas sākumā ”Dinamo” ieguva vairākumu, un atkal tika izveidotas labas iespējas. Pēc vairākuma spēles iniciatīva piederēja mājiniekiem, taču Čeļabinskas komanda prasmīgi aizsargājās. Cīņas gaita līdz trešdaļas vidum nemainījās, tomēr spēles 31.minūtē atkal vairākums bija Rīgas klubam. Tajā Karsums apdraudēja Andreja Mezina sargātos vārtus, tikmēr pēc brīža arī Pols Šekura saņēma sodu, un komandas spēlēja ar četriem laukuma spēlētājiem. Nākamajās epizodēs ”Dinamo” komandai izdevās rezultatīvs pretuzbrukums, kurā Džeimijs Džonsons pa kreiso malu iegāja zonā, piespēlēja Cibuļskim un viņš raidīja ripu vārtos.

Pēc vārtu guvuma pretinieki atkal pārkāpa noteikumus, un aizturētā soda laikā Gints Meija ātrajā pretuzbrukumā labi ieturēja pauzi, nomānot pretinieku, bet viņam nebija, kam piespēlēt. Vairākumā Rīgas ”Dinamo” izvirzījās vadībā - pēc teicamas saspēles starp Šekuru un Aleksandru Ņiživiju uzbrukumu ar precīzu metienu no vārtu priekšas noslēdza Žirū – 2:1.

Trešais periods

Pašā trešdaļas sākumā Meija gribēja izmest ripu no savas zonas, bet trāpīja pa Kaspara Daugaviņa slidu. Tā atleca pie Andreja Kosticina, kurš apspēlēja Telkvistu, bet ripu neiemeta vārtos. Toties pie ripas pirmais tika Antipovs, un viņš kritienā guva vārtus. Divas minūtes vēlāk mājinieki atkal izvirzījās vadībā, kad Daugaviņš ar piespēli vārtu priekšā atrada Džeriņu, kurš nepieskatīts guva vārtus. Trešais periods turpinājās rezultatīvā cīņā, nākamos divus vārtus gūstot ”Traktor” komandai. Vispirms precīzs bija Kontiola, bet tad rezultātu 4:3 panāca Jukuceņa.

Nākamajās epizodēs Čeļabinskas komanda uzbruka bīstamāk, bet Telkvists atvairīja metienus. Otrā laukuma galā labu metienu izdarīja Krišjānis Rēdlihs un Ņiživijs. Svarīgā brīdī Daugaviņš saņēma noraidījumu. Savus vārtus izdevās nosargāt, bet izglābties šajā mačā rīdziniekiem neizdevās, lai arī teicama iespēja bija Džonsonam. Spēles izskaņā Belovs, raidot ripu ārā no savas zonas, trāpīja tukšajos ”Dinamo” vārtos un svinēja uzvaru.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei:
Vārtsargi: #32 Mikael Tellqvist (#37 Māris Jučers);

Aizsargi: #13 Guntis Galviņš (C) - #9 Krišjānis Rēdlihs, #14 Jēkabs Rēdlihs - #44 Oskars Cibuļskis, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (A) - #74 Jamie Johnson - #70 Miks Indrašis, #12 Alexander Giroux - #38 Paul Szczechura - #17 Aleksandrs Ņiživijs, #33 Kaspars Daugaviņš - #25 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #19 Rob Schremp - #96 Māris Bičevskis - #98 Elvijs Biezais.

"Traktor" sastāvs:
Vārtsargi: #31 Mezin (#34 Garnett);

Aizsargi: #11 Rjabikin - #16 Šiņin, #29 Vasiļčenko - #72 Belov, #25 Katičev - #89 Ņesterov, #2 Quint;

Uzbrucēji: #23 Čistov - #27 Kontiola - #92 Kuzņecov, #46 Kosticin - #51 Razin - #28 Jakuceņa, #19 Suglobov - #57 Antipov - #44 Panov, #15 Gļinkin - #9 Popov - #97 Karpov.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!