Foto: LETA
Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pamatlaika beigās īsā laikā atspēlēja divu vārtu deficītu, taču tik un tā ar 2:3 (0:1, 0:1, 2:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās "Soči" vienībai.

Līdz ar to Rīgas "Dinamo" hokejisti piedzīvojuši piekto zaudējumu pēc kārtas.

Rīgas komandas labā vārtus pamatlaikā guva vienības rezultatīvākie hokejisti Līnuss Videls un Metjū Majone, kamēr "Soči" rindās izcēlās Dmitrijs Arhipovs un Vadims Homickis, bet panākumu "bullīšos" nodrošināja Ēriks O'Dels.

Rīgas "Dinamo" hokejisti šo maču sāka ļoti sparīgi, turklāt jau pirmajā minūtē Brendons Makmilens varēja atklāt šīs spēles rezultātu, tomēr Soču komandas vārtsargs Dmitrijs Šikins palika nepārspēts, glābjot vienību no vārtu zaudējuma. Lai arī rīdzinieki pirmajās minūtēs demonstrēja aktīvāku sniegumu, tieši viņu pretinieki atklāja cīņas rezultātu - uzreiz pēc uzvarēta iemetiena sestajā minūtē 1:0 panāca Arhipovs. Pirmās trešdaļas turpinājumā spēle kļuva līdzvērtīgāka, bīstamus uzbrukumus izveidojot arī "Soči" vienībai, jo vairākas reizes bija jāiesaistās arī rīdzinieku vārtsargam Timuram Biļalovam.

Mača 14.minūtē Rīgas "Dinamo" gan ieguva tiesības četras minūtes spēlēt vairākumā, turklāt otrajā divminūtē Lauris Dārziņš šķietami panāca neizšķirtu, tomēr pēc ilgas video atkārtojuma skatīšanās tiesneši nolēma vārtu guvumu neieskaitīt. Vēl pašās perioda beigās bīstamu metienu pa Šikina sargātajiem vārtiem veica Andris Džeriņš, bet cīņas tā arī rezultāts palika nemainīgs, rīdziniekiem tā arī neizmantojot ilgo vairākumu un lielajā pārtraukumā ar vienu vārtu pārsvaru dodoties "Soči" vienībai.

Jau spēles 22.minūtē "Soči" komanda dubultoja savu pārsvaru - ļoti spēcīgu metienu veica Homickis, kura mestā ripa trāpīja pa vārtu konstrukciju. Tiesneši gan sākotnēji ļāva spēlei turpināties, tomēr pēcāk atkal skatījās video atkārtojumu, kurā konstatēja, ka ripa skārusi vārtu konstrukciju no iekšpuses, tāpēc rezultāts bija kļuvis 2:0. Turpinājumā Rīgas "Dinamo" piederēja neliela iniciatīva, tomēr ar vārtu gūšanas iespēju radīšanu veicām ļoti vāji, turklāt brīžam "Soči" atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem.

Otrā perioda otrajā pusē laukumā izcēlās asumi, kā rezultātā divu minūšu sods tika piemērots Dārziņam, bet Džeriņš saņēma disciplināro desmit minūšu sodu, lai gan pirms tam viņš no pretinieka bija saņēmis sitienu pa muguru. Vairākumu "Soči" gan neizmantoja, bet otrās trešdaļas noslēdzošajā minūtē abas vienības dažu sekunžu laikā apmainījās noraidījumiem. Otrais periods tā arī noslēdzās - 2:0 par labu "Soči" hokejistiem.

Lai arī "Soči" atradās gana drošā vadībā un varēja vairāk domāt par rezultāta noturēšanu, noslēdzošo trešdaļu mājinieki iesāka ar aktīvu spēli un piespieda Rīgas "Dinamo" hokejistus regulāri kļūdīties. Tiesa, vienā no pirmajiem uzbrukumiem laba iespēja gūt vārtus bija arī rīdziniekiem, taču Gintam Meijam no tuvas distances neizdevās pārspēt Šikinu. Kopumā Latvijas klubs demonstrēja blāvu sniegumu un tam bija problēmas ar bīstamu momentu izveidošanu pie pretinieku vārtiem, lai gan Videls perioda viducī pamanījās gūt vārtus ar kāju. Vārtu guvums pašsaprotami gan netika ieskaitīts.

Situācija gan mainījās 53.minūtē, kad "Soči" nopelnīja noraidījumu, bet jau pēc minūtes vairākumu izmantoja rīdzinieku rezultatīvākais uzbrucējs Videls. Līdz ar to Latvijas klubs bija rezultātu samazinājis līdz minimumam un varēja turpināt atspēlēšanos, turklāt mājinieki par spēles laika vilcināšanu pamanījās nopelnīt mazākumu. Viena hokejista pārsvaru Rīgas "Dinamo" savlaicīgi izmantoja, 57.minūtē Majonem ar metienu no dažu metru attāluma panākot 2:2, turklāt ar šādu rezultātu pamatlaiks arī noslēdzās.

Līdz ar to abu komandu duelis turpinājās pagarinājumā. Formātā trīs pret trīs papildlaikā dominēja aizraujoša spēle, jau pašā sākumā Biļalovam glābjot rīdziniekus no vārtu zaudējuma. "Soči" radīja pamatīgu spiedienu pie Rīgas kluba vārtiem, kas Makmilenam lika nopelnīt noraidījumu par pretinieka turēšanu. Lielā mērā pateicoties tieši vārtsarga meistarībai, Rīgas "Dinamo" mazākumu izturēja. Pagarinājumā vārti tā arī netika gūti, tāpēc uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā.

"Bullīšos" nerezultatīvi divas reizes meta tikai Rīgas komandas hokejisti - Kevins Klārks un Majone, turklāt pēc otrās sērijas vārtos negaidīti stājās Kristers Gudļevskis, jo Biļalovu bija piemeklējušas problēmas.

Rīgas "Dinamo" aizvadītās nedēļas ievadā Šveices pilsētā Cīrihē "KHL World Games" ietvaros ar 1:3 piekāpās Sanktpēterburgas SKA vienībai un ar 0:5 kapitulēja Maskavas CSKA. Pēc tam rīdzinieki izbraukumā ar 0:1 piekāpās Čeļabinskas "Traktor" hokejistiem, bet pirmdien ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā atzina Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētās Maskava "Spartak" pārākumu.

Rīdzinieki cietuši piecus zaudējumus pēc kārtas un septiņus pēdējās astoņās spēlēs, tādējādi kļuvusi apdraudēta viņu vieta Rietumu konferences pirmajā astoņniekā. Latvijas komanda aizvadījusi 32 no 62 spēlēm, līdz ar to trešdien pārkāpusi sezonas ekvatoru.

Pēc šī mača "Dinamo" dosies uz Rīgu, kur piektdien tiksies ar Ufas "Salavat Julajev" komandu, bet pirmdien krustos nūjas ar iepriekšējās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Kazaņas "Ak Bars". Pēc tam Latvijas komandai būs četru spēļu izbraukuma sērija, pēc kuras nākamie mājas mači būs tikai pēc Ziemassvētkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!