Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien sāpīgu zaudējumu Liepājā piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas pēdējā trešdaļā nenosargāja divu vārtu pārsvaru un pagarinājumā pēdējās sekundēs ar 2:3 (1:0, 1:0, 0:2, 0:1) zaudēja Sanktpēterburgas SKA.

Foto galerija

"Dinamo" vārtus mačā sargāja Kriss Holts, kurš atvairīja 33 metienus. "Dinamo" pa pretinieku vārtiem izdarīja 25 metienus.

"Dinamo" vārtus guva Lauris Dārziņš un Kristaps Sotnieks. SKA labā vienus vārtus guva Deniss Denisovs, bet divus vŗtus - arī uzvaru nesošos sešas sekundes pirms pagarinājuma beigām - guva Jevgeņijs Artjuhins.

Pirms spēles

Šī abām komandām būs jau ceturtā savstarpējā tikšanās reize šosezon - septembrī vienības uzvaras dalīja uz pusēm. Pirmajā mačā Sanktpēterburgā Rīgas "Dinamo" uzvarēja papildlaikā ar 5:4, bet otrajā cīņā Rīgā laukuma saimnieki piedzīvoja zaudējumu ar 4:6. Savukārt 22.oktobrī Sanktpēterburgā Latvijas klubs zaudēja ar 3:5.

"Dinamo" sastāvā divas nelielas izmaiņas - pieteikts aizsargs Oskars Cibuļskis un ceturtajā maiņā Roberta Bukarta vietā darbosies Ainārs Podziņš.

Pirmais periods

Pirmā perioda sākumā laukumā ritēja līdzīga spēle, ar ātriem pretuzbrukumiem, taču aktīvāki bija rīdzinieki, bet Krisam Holtam darba bija mazāk. Divreiz bija iespēja izcelties Marka Hartigana maiņai, taču Jakubs Štepaneks palika nepārspēts.

Astotās minūtes sākumā par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju divas soda minūtes nopelnīja SKA uzbrucējs Petrs Čajaneks, un dinamiešiem pietika ar 14 sekundēm, lai šo skaitlisko vairākumu realizētu. Broks Troters atdeva ļoti ātru piespēli paralēli vārtu līnijai uz otru laukuma stūri Laurim Dārziņam, Šterpaneks nepaguva pārvietoties ripai līdzi, un Dārziņš raidīja ripu tukšā vārtu stūrī, atklājot šīs spēles rezultātu.

13. minūtē "Dinamo" nopelnīja vēl vienu vairākumu, taču to komanda aizvadīja neizteiksmīgi, ne reizi pat nenostājoties pretinieku zonā vairākuma kombināciju izspēlei, toties pēc Alekseja Jašina atgriešanās no sodīto soliņa SKA uzsāka pamatīgu presingu, un Kriss Holts biaj spiests demonstrēt īpaši augstu meistarību un aukstasinību.

Trešais vairākums rīdzinieku izpildījumā jau bija labāks, taču tika izdarīt tikai viens puslīdz nopietns metiens pa Štepaneka vārtiem, ko paveica Krišjānis Rēdlihs.

Mājiniekiem par laimi, SKA hokejisti turpināja pārkāpt noteikumus, un perioda pēdējā minūtē Aleksejs Jašins par bīstamu uzbrukumu galvas un kakla rajonā nopelnīja 10 soda minūtes, kas jūtami atvieglos "Dinamo" spēli otrajā periodā, jo pretinieks vairāk kā deviņas minūtes būs palicis bez slavenā un bīstamā uzbrucēja.

2.periods

Otrais periods sākās ar daudziem rīdzinieku uzbrukumiem, Jakubu Štepaneku centās pārspēt gan Mārtiņš Karsums, gan Roberts Petrovickis, gan Marks Hartigans, gan Miķelis Rēdlihs, taču vārtus guva Kristaps Sotnieks devītajā minūtē. Mārtiņš Karsums izmuka viens pret vienu ar vārtsargu, bet metienu izdarīt neizdevās, jo patraucēja SKA spēlētājs, taču Mārtiņš turpināja kontrolēt ripu un piespēlēja to atpakaļ, ripu uztvēra Kristaps Sotnieks un uzreiz "blieza" pa vārtiem – 2:0.

Perioda vidū Rīgas "Dinamo" pirmoreiz palika skaitliskajā mazākumā, taču izturēja, turklāt Lauris Dārziņš mazākuma beigās gandrīz guva vēl vienus vārtus, pārtvēris ripu vidus zonā un ticis līdz SKA vārtiem.

Trešdaļas pēdējā minūtē noradījumu nopelnīja Marks Hartigans, un pēdējā sekundē Aleksejs Jašins pārspēja Holtu, taču tiesneši devās apspriesties, vai vārti gūti pirms vai pēc perioda beigu signāla.

3.periods

Trešo periodu Rīgas "Dinamo" tomēr sāka, esot skaitliskajā mazākumā, jo otrās trešdaļas pēdējā sekundē Alekseja Jašina vārti tomēr tika gūti pēc beigu signāla.

Sestās minūtes vidū tomēr pazuda nulle no rezultātu tablo pretī SKA nosaukumam, jo ar spēcīgu metienu no zilās līnijas gaitā Holtu pārspēja Jevgeņijs Artjuhins – 2:1. Spēles turpinājumā Pēterburgas kluba hokejisti ļoti aktīvi, pārliecinoši sāka veidot uzbrukumus, taču "Dinamo" nepadevās un arī no savas puses atbildēja ar Broka Trotera un Jēkaba Rēdliha, kā arī Sprukta maiņas pretuzbrukumiem.

14. minūtē SKA tomēr izdevās rezultātu izlīdzināt – atkal ar spēcīgu metienu no zilās līnijas Deniss Deņisovs raidīja ripu labi nosegtā Holta sargātajos vārtos.

Reālākā iespēja pabeigt spēli pamatlaikā bija 18. minūtē Mārtiņam Karsumam, kad viņš izgāja vien pret vienu ar Jakubu Štepaneku, bet ripa lidoja pāri vārtiem.

Perioda priekšpēdējā minūtē divas soda minūtes Brokam Troteram, taču SKA tā arī nenomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un mača pamatlaiks beidzās ar neizšķirtu rezultātu – 2:2.

Sešu sekunžu pietrūka līdz pēcspēles metieniem – izmantojot rīdzinieku kļūmi, pretuzbrukumā aizmuka SKA spēlētāji, un uzvaras vārtus guva Jevgeņijs Artjuhins.

Rīgas "Dinamo" sastāvs uz spēli:
#31 Kriss Holts (#30 Edgars Lūsiņš);
#17 Aleksandrs Ņiživijs – #3 Marks Hartigans - #43 Tomašs Surovijs;
#14 Jēkabs Rēdlihs - #8 Sandis Ozoliņš;
#15 Mārtiņš Karsums – #5 Jānis Sprukts - #75 Ģirts Ankipāns;
#6 Arvīds Reķis – #11 Kristaps Sotnieks;
#10 Lauris Dārziņš - #91 Broks Troters – #19 Miķelis Rēdlihs;
#9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš;
#29 Ainārs Podziņš – #37 Robert Petrovickis – #23 Juris Štāls;
#44 Oskars Cibuļskis


Sanktpēterburgas SKA sastāvs uz spēli:
#31 Jakubs Štepaneks (#37 Maksims Sokolovs);
#19 Aleksejs Jašins - #9 Tonijs Martensons - #39 Maksims Ribins;
#52 Aleksejs Semjonovs - #85 Johans Fransons;
#10 Antons Buts - #16 Petrs Čajaneks - #80 Matiass Veinhandls;
#6 Deniss Deņisovs - #73 Deniss Grebeškovs;
#44 Jevgeņijs Artjuhins - #7 Artjoms Krjukovs - #61 Maksims Afinogenovs;
#77 Dmitrijs Vorobjovs - #2 Sergejs Gusevs;
#83 Gļebs Kļimenko - #18 Sergejs Briļins - #23 Dmitrijs Afanasenkovs;
#84 Georgijs Berdjukovs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!